IRLi eestseisuse liige Helir-Valdor Seeder ütles Delfile, et täna ei olnud teemaks sugugi valimiskaotus ega Urmas Reinsalu erakonna esimehe kohalt vabastamine, vaid ainult koalitsiooni minemise võimalikkus. 

"Praegu me keskendume sellele, mis puudutab võimaliku uue valitsuskoalitsiooni moodustamist, konsultatsioonide pidamist ja see oli ka tänase eestseisuse teema, muid teemasid täna ei arutatud," rääkis Seeder.

"See, mis puudutab valimistulemuste kokkuvõtmist, see arutelu tuleb hiljem, nii sisu kui vormi poolest. Kui on selge, milline koalitsioon Eestis tekib, kes on koalitsiooni osapooled, siis võtame ka valimistulemused kokku," sõnas ta.

Küsimusele, kas IRLi opositsiooni jäämise korral on Urmas Reinsalu IRLi juhi kohalt tagandamise tõenäosus suurem, jättis Seeder targu vastamata. 

"Eks seda eestseisus ja volikogu arutab, kui kõik on lõppenud. Ma arvan, nagu eestseisuski, et õigem on oodata ära, mida mandaadi saanud Reformierakond teeb ja eks me sealt astume järgmised sammud," ütles Seeder.

Pärast isekeskis arutamist sai IRL täna kokku ka Reformierakonnaga, kuid põhjapanevaid otsuseid sel kohtumisel ei langetatud.

"Seda saab nimetada esialgseks konsultatsiooniks, kus me rääkisime läbi, kas oleme vastastikku valmis mingisugusteks läbirääkimisteks võimaliku koalitsiooni moodustamiseks. Siin mõlemad osapooled kinnitasid avatust läbirääkimisteks," rääkis Seeder.

Seeder lisas, et kokkulepe jäi, et Reformierakonna juhatus koguneb, otsustab ja teatab homme, kellega konsultatsioone alustab.