"Ajakirjanikud oleksid õue peal, piinaksid seal rohkem, tekiks rohkem piinlikke momente," selgitas Tammerk Delfile. "Tuleb hakata lisaks siseriietusele mõtlema ka välisriietusele, et jope või kasukas ei oleks liiga odav ja see ei oleks praktiline. Tundub, et see oli emotsionaalne arvamusavaldus presidendi abikaasa poolt. See ei ole plaan, mida on teinud praktikud, vaid on presidendi abikaasa isiklik väljaütlemine."

Samas selgitas Tammerk, et ajakirjandusvabaduse piiramisest ta rääkida ei soovi: "Ajakirjanduslik vabadus selles kontekstis on presidendi sõnum ja vähemalt Evelin Ilvese jutu järgi ma ei tea, et seda tahetaks piirata. Kes kellega juttu puhus või millal tikuvõileiva suhu pistis, ajakirjandusvabadusega kokku ei lähe."

Samas ei näinud ka rahvusringhäälingu eetikanõunik seda, et erameedia keelustamine takistaks halbade kommentaaride ilmumist. "Seni kuni sellest üritusest on kasvõi üks ja ainuke ametlik ülekanne ja üks ja ainuke ametlik fotoseeria, leiavad kriitikud põhjuse sõnavõtmiseks," selgitas ta.

"See ei ole jällegi praktiline ettepanek, et keelame kõik meediakanalid, siis ei tule õelaid kommentaare. Tore kui õelust oleks vähem, kuid paraku kommenteerimist see ära ei lõpeta küll mitte üks teps."

Tammerki hinnangul võis presidendiproua soovida kutsuda meelelahutusajakirjandust korrale, et inimesi ei mõnitataks ja riietusesemetele ei pandaks hinnasilte külge. Ta kinnitas, et varasemate vastuvõttude kajastamisel on mindud mõnel juhul üle piiri ja on teritatud hambaid inimeste kallal, kes ei ole üle riigi tuntud prominendid: "Nende kallal ilkumine on halb toon."