Haigestumine gripisarnastesse nakkustesse kasvas eelneva nädalaga võrreldes 50 protsendi võrra. Grippi haigestumuse intensiivsust Eestis võib hinnata keskmiseks ja levikut laialdaseks. Grippi diagnoositi Jõgevamaal, Tartumaal, Harjumaal, Lääne-Virumaal ja Tallinnas.

Seagrippi on nakatunud 20 inimest

Esimesel nädalal sai positiivse kinnituse 27 A gripi proovi ja 2 B gripiproovi. Positiivse kinnituse saanutest A gripiviirustest 20 puhul oli tegemist viirusega H1N1 (2009).

Gripiviiruste osakaal moodustas laboratoorse kinnituse saanud proovidest vastavalt 39 protsenti A gripiviirust ja 3 protsenti B gripiviirust. Paragripiviiruste osakaal on 32 protsenti, adenoviiruste — 19 protsenti, viis protsenti oli RS viiruseid ja veidi üle ühe protsendi metapneumoviirust.

Haigestumine Euroopas ja naabririikides

29-st Euroopa Liidu liikmesriigist 17 on teada andnud grippi haigestumise tõusust. Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on haigestumuse intensiivsus kõrge Taanis, Iirimaal Inglismaal ja Norras, madal — Austrias, Küprosel, Tsehhis, Lätis, Leedus, Poolas, Slovakkias, Sloveenias, Rootsis ja Ungaris. Teistes riikides hinnatakse haigestumuse intensiivsust keskmiseks.