Praegu kehtiva seaduse kohaselt tohib B-kategooriat omav juht juhtida vaid R-kategooria mootorsõidukit, milleks on esisillaga ratastraktor või liikurmasin. T-kategooria alla käivad praegu liigendraami ja tagasillaga traktorid ning liikurmasinad, kirjutab Meie Maa.

Neid võivad juhtida C-kategooria omanikud. Liiklusseaduse eelnõu järgi liidetakse R- ja T-kategooria üheks – T-kategooriaks. Seaduse autorid põhjendavad muudatust asjaoluga, et B-kategooria mootorsõiduki juhil ei ole piisavalt kogemusi raskete sõidukite ja nende haagistega sõitmisel.

Lääne regionaalse maanteeameti liiklusregistri Kuressaare büroo juhataja Heiki Raudsepp soovitas neil, kes traktori juhtimise õigust vajavad, end varakult T-kategooria koolitusele kirja panna, sest muidu võib seadusele jalgu jääda.

“Järelevalve on meil ju tugev,” ütles Raudsepp. Teooriaeksam, sõidueksam ja juhiluba maksavad riigilõivuna kokku 1600 krooni, millele lisanduvad tasud teooria- ning sõidutundide eest. Kuressaare ametikooli ruume ja platsi kasutav Aide autokool küsib kursuse eest 5800 krooni.