Eeskätt noortele suunatud kampaania püüab teadvustada, et jalgratturikiivri kandmine vähendab oluliselt võimalikke liiklustraumasid.

Jalgrattaga kukkudes saadud marrastused paranevad, kuid peapõrutus võib tekitada pöördumatut kahju. Maanteeamet soovitab lapsevanematel erilist tähelepanu pöörata lastele vanuses 10 – 14-aastat. Samuti on uuringute põhjal kiivri kandmine tagasihoidlikum vene keelt kõnelevate laste ja noorte seas.

Kampaania näoks on vabal ajal jalgrattasõitu armastav maailma tippu kuuluv motokrossisõitja Tanel Leok.

Et muuta uut nõuet noortele vastuvõetavamaks, on esmakordselt võimalik kampaania raames jalgratturikiiver endale internetis meelepäraseks kujundada ning hiljem see Sportlandi kauplusest ka välja osta. Kiivreid saab disainida internetilehel kiiver.ee, kus on võimalik tutvuda jalgratturikiivri valimiseks vajalike nõuannete ja muu kasulikuga.

Enda kujundatud kiivri saab ka lihtsalt teistele hindamiseks galeriisse riputada ning kõige stiilsemat kiivridisaini auhinnatakse Tanel Leoki allkirjaga jalgratturikiivriga.

Kiivri kandmist väga oluliseks pidava Tanel Leoki jaoks on heategevus tähtis ja ta osaleb kampaanias heategevuslikel alustel. Koos sõpradega korraldab ta tänavu juba kolmandat korda heategevuskrossi ”Tanel Leok ja sõbrad”, mis toimub 24 - 25. septembril Viljandimaal, Holstre-Nõmme krossirajal peetava suure motofestivali raames ning mille tulud lähevad läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks.

Kiivri kandmise kohustus kõigile alla 16-aastastele jalgratturitele tuleneb juulis jõustuvast uuest liiklusseadusest.