"Selgituseks: täna soovis välisminister Sven Mikser EKRE kihutuskoosolekul inimestele selgitada, et ÜRO ränderaamistikuga liitumisel ei ole Eesti jaoks negatiivseid tagajärgi: ükski poliitiline jõud ei taha Eesti senist vaoshoitud rändepoliitikat muuta. Küll aga on meie huvides otsustada rändepoliitikat rahvusvahelise kogukonnaga koostöös," lausus Kalvi Kõvas, vastates küsimusele, kuidas ta kommenteerib EKRE meeleavaldusel vahejuhtumit, kus lavale roninud Tarand tõmmati sealt maha ja koguni pikali.

"Seda miitingu korraldajad ei lubanud," viitas ta, et Mikserile sõna ei antud.

"Sama soovis ka europarlamendi saadik Indrek Tarand, kes aga lükati kõnepuldist alla ning keda seejärel löödi mitu korda jalaga. Selline käitumine šokeeris kõiki meelavaldusele tulnud sotsiaaldemokraate, sellisele käitumisele ei ole mingit õigustust. Eestis on kombeks erimeelsused lahendada argumenteeritud aruteludes, mitte teisitimõtlejaid rünnates. Usun, et kõik vägivalda kasutanud inimesed saavad karistatud."

Täna arutab parlament erakorralisel istungjärgul ÜRO rändelepet, et püüda kokku leppida sisuliselt ja tehniliselt Eesti ametlik seisukoht.