Tallinna volikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikme Maimu Bergi sõnul on tänaseks andnud Sakala keskuse lammutusloa tühistamiseks allkirja juba ligi 7000 inimest ja see number kasvab iga päevaga, teatas Delfile SDE pressiesindaja.

“Ka keskerakondlasest kultuuriminister Raivo Palmaru on saatnud pärast nõupidamist loomeliitude esindajatega linnavalitsusele kirja, kus teeb ettepaneku peatada Sakala keskuse kui suurt arhitektuurilist ja kultuuriloolist väärtust omava hoone lammutusluba. Linnavalitsus on aga ülbelt teatanud, et ei näe selleks mingisugust võimalust,” märkis Berg.

Maimu Berg esitab sel nädalal volikogus keskerakondlasest linnapeale Jüri Ratasele arupärimise, kus soovib teada, kuidas mõjutab linnavalitsuse otsus anda vaatamata avalikkuse väga teravale kriitikale Sakala keskuse lammutusluba Tallinna pürgimist Euroopa kultuuripealinnaks.

Ka tahab Berg teada, kuidas toetab kõnealune linnavalitsuse otsus Keskerakonna senist poliitikat, mis on pidanud tähtsaks linnakodanike seisukohtadega arvestamist, ning miks keeldub linnavalitsus õigustühist lammutusluba peatamast.