Ajalehed Pealinn ja Stolitsa ilmuvad iganädalaselt ning nende keskmine tiraaž ulatub üle 90 000 eksemplari. Aastane väljaandmiskulu on ümmarguselt 550 000 eurot, mis on vanas rahas veidi alla 9 miljoni krooni. Sellele lisandub 11 töötaja palgakulu ning tegevuskulud ruumide ja muu vajaliku inventari ülevalpidamiseks. Seevastu lehed oma sisult kopeerivad nii Tallinna linnaosade poolt väljaantavaid lehti kui ka MTÜ Vaba Ajakirjanduse poolt väljaantavat Kesknädalat ja teisi Eesti päevalehti, teatas Tallinna linnavolikogu aseesimehe nõunik Ivor Onksion.

Tallinna kodanike aga ka ülejäänud Eesti avalikkuse informeerimine Tallinnas toimuvast Pealinna ja Stolitsa sulgemise tagajärjel ei halvene. Elanike otstarbekas informeerimine on tagatud linnaosalehtede kaudu ning informatsiooni levitamise seisukohalt ei ole mõtet infot dubleerida.

„Tallinn kui üks paljudest munitsipaalüksustest peab eelkõige tegelema oma probleemide lahendamisega, mitte kasutama linnarahva raha üleriiklikuks propagandategevuseks. Kindlasti ei kuulu üleriigilise ajalehe väljaandmine ühe kohaliku omavalitsuse ülesannete hulka. Nagu ei kuulu kohaliku omavalitsuse kompetentsi ka üleriikliku telejaama käivitamine,“ põhjendas Berg oma ettepanekut linnavolinike ees.

„Pealinna ja Stolitsa sulgemisest vabanevad rahalised vahendid võimaldaksid alates 2012. aastast parandada linna eelarves lasteaedade investeeringute rahastamise poolt, mis on 1. lisaeelarve vastuvõtmise järel kannatanud tõsise alarahastuse all,“ lisas SDE fraktsiooni liige Berg.