Tallinna sotsiaaldemokraatide esimehe Jaak Juske sõnul on pealinna päästnud hetkel kõige hullemast üksikisiku tulumaksu plaanipärane laekumine, samas on viimastel kuudel linna väljaminekuid ületanud sissetulekuid, teatas SDE pressiesindaja.

“Tänavusest 400-miljoni kroonisest linnavara müügiplaanist on aga suudetud kolme ja poole kuu jooksul täita vaid 0,3 protsenti. Nii on põhjust muretsemiseks enam kui küll. Kinnisvaraturg jahtub jätkuvalt, seega ei ole näha ka olukorra paranemist,” märkis Juske.

“Valitsus on käitunud raskete aegade saabudes riigi rahakotiga heaperemehelikult ja planeerib kulutuste vähendamist. Savisaar võiks valitsuse ründamise asemel teha Tallinna rahakotiga sama. 7,8 miljardi kroonises linnaeelarves on väga palju mõttetuid kulutusi, näiteks megasuur propagandaeelarve, Kalevipoja kuju merre püstitamine ja Piritale ülikalli uue haldushoone ehitus,” tõi Juske välja mõned võimalikud eelarvekärped.

Juba eelmisel aastal ei suutnud linn täita linnavara müügiplaani. Nii vähendati mullu sügisel plaani poole võrra, sellele vaatamata õnnestus aasta lõpuks teenida linnavara müügist vaid 47 protsenti kavandatust. Seetõttu jäi Tallinna mullune eelarve 179 miljoni krooniga miinusesse.