Kesklinna valimisringkonna esinumber ja linnapeakandidaat on SDE esimees Jüri Pihl, Haabersti valimisringkonnas on number üheks erakonna aseesimees Katrin Saks, Kristiines kaitseväe juhataja nõunik Andres Anvelt, Lasnamäel riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser, Mustamäel erakonna aseesimees ja endine haridusminister Peeter Kreitzberg, Nõmmel Eesti Instituudi juhataja Mart Meri, Pirital riigikogu liige Hannes Rumm ning Põhja-Tallinnas riigikogu liige Eiki Nestor, teatas SDE pressiesindaja.

Erakonna esimehe Jüri Pihli hinnangul lähevad sotsiaaldemokraadid valimistele väga tugeva ja kompetentse meeskonnaga ning sügisel pannakse Tallinnas välja oma ajaloo parim rivistus. “Kandideerimas on end ammu tõestanud poliitikud, samas toob erakond areenile ka uue põlvkonna asjalikke tegijad nagu Jaak Juske, Vadim Belobrovtsev, Lauri Laats, Rene Tammist, Maris Sild, Daniil Gatõshki ja Gerd Tarand. Suur rõõm on meiega hiljuti liitunud tuntud tegijate nagu Barbi Pilvre, Andres Anvelti, Andra Veidemanni ja Sergei Ivanovi ning meie nimekirjas kandideerivate Tallinna pensionäride üle. See on märk sellest, et sotsiaaldemokraate peetakse jõuks, kes suudab Tallinna muuta,” lisas Pihl.

Pihl kutsus Tallinna piirkonna üldkogul peetud kõnes kõiki sotsiaaldemokraate tõsisele valimisvõitlusele kõikjal Eestis, sest vahetust ei vaja ainult Tallinn. “Sarnaste hädade käes kannatavad ka Narva, Pärnu ja Tartu – linnad, kus võimul on Keskerakond või Reformierakond ja kus vohab korruptsioon ning onupojapoliitika,” nentis erakonna esimees.

Kogu Tallinna valimiskirja avalikustab erakond järgmisel nädalal.