Jaak Juske sõnul on see kättemaks sotsiaaldemokraatidele keskerakondliku linnavõimu korruptsioonihõnguliste sigaduste paljastamise eest. „Keskerakonda häirib tõsiselt, et keegi julgeb süstemaatiliselt linnavalitsuse otsuseid kritiseerida,” ütles Juske, teatas SDE pressiesindaja.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Maimu Berg sai Juskele noomituse määramisest teada alles tagantjärgi. „Kuna Juske allub vastavalt tema tööjuhendile kõigis fraktsiooni tööd puudutavates küsimustes mulle, oleks Merzin pidanud noomituse määramise minuga kooskõlastama. Seda enam, et kõik Juskele süüks pandud asjad puudutavad kas otseselt või kaudselt fraktsiooni tööd ja otsuseid. Minul pole Juske tööle mitte ühtegi etteheidet,” märkis Berg.

Merzin paneb Juskele süüks Vene kultuurikeskuse segaste rahaasjade kohta valeandmete esitamist ja puudumist töölt. „Samal ajal ei lubanud Merzin mul kultuurikeskuse revisjoniaktiga tutvuda. Ka kõik töölt puudumised on olnud fraktsiooni esimehega kooskõlastatud ja fraktsiooni tööd pole need mingil viisil mõjutanud,” rõhutas Jaak Juske. „Võib olla kindel, et Keskerakond otsib võimalust mulle lähiajal järgmine karistus määrata ja seejärel töölt vallandada,” lisas ta.

Juske kaalub talle määratud karistuse vaidlustamist halduskohtus.