Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karuse sõnul sisaldas BAM harjutusi jagude ja rühmade kokkuharjutamiseks kompanii koosseisus kaitse- ja ründetegevuses ning välisoperatsioonidele omaste ülesannete täitmisel, teatas kaitseväe peastaap.

Järgmise rotatsiooniga Afganistani suunduva Eesti kontingendi väljaõppeharjutusel kinnistasid kaitseväelased välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel. Õppusel harjutasid koostööd jalaväekompanii Estcoy-16 ja rahvuslik logistiline toetuselement NSE-15. Õppuse stsenaariumi aluseks on Afganistanis Helmandi provintsis enimlevinud taktikalised situatsioonid.

Lisaks Scoutspataljonile osalesid õppusel 1. jalaväebrigaadi tagalapataljon ja Kalevi jalaväepataljon, kaitseväe logistikakeskus, Kirde kaitseringkond, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused ja õhuvägi.

Õppusel osalejad liiguvad Sirgala harjutusväljalt koduväeosadesse homme varahommikul marsruudil Sillamäe-Tallinna ringtee-Keila-Paldiski.