16. märtsil vormistas Talviste Vilja Savisaarele kuuluva, Nõmmel Olevi 24 asuva maja ostu-müügi lepingu, millega Savisaar müüs oma kinnistu kolme miljoni krooni eest riiulifirmale AS Domex Kinnisvara.

Ostu-müügi lepingus seisab, et ostja tasub 1,7 miljonit krooni 30 pangapäeva jooksul Ühispangas asuvale arvele, kuid kellele arve kuulub, lepingust ei selgu.

1,3 miljonit krooni kohustub ostja maksma “müüja poolt täiendavalt teatatud kolmanda(te) isiku(te) arveldusarvele”, kuid millal ja kellele, pole samuti öeldud.

Ajalehe katsed selgitada, kas maja eest ka reaalselt raha makstud on, ei ole andnud tulemusi.

Vilja Savisaar ütles juuni lõpus, et ta sai raha maja müügist täies mahus kätte ning maksis selle eest kinni oma mehe, Edgar Savisaare 1,24 miljoni krooni suuruse võla, mille mees ligi neli aastat tagasi eraisikult võttis.

Vilja Savisaar lisas, et uus omanik lubas neil Edgariga selles majas aasta lõpuni sees elada, kuid ta ei tea, kes uus omanik on. “Mingi tema (Talviste — toim) klient ostis selle maja,” ütles ta 28. juunil.

Ostu-müügi lepingus seisab veel, et Vilja Savisaar koormab müüdud kinnistu enda kasuks kahe miljoni krooni suuruse hüpoteegiga.

Talviste maksis riiulifirma AS Domex Kinnisvara omandamise eest 22.000 krooni, kuid firma kuulub siiani tuntud ärinaisele Kersti Krachtile ja tema abikaasale Argosele, kes said maja ostust teada alles Eesti Päevalehelt.

Krachtid tegid veebruaris Talvistele volikirja firma täieõiguslikuks esindamiseks, kuna Talvistel oli firmat kohe tarvis ja tal polnud ümberregistreerimisega aega tegeleda. Edasi kaotas Talviste firma vastu igasuguse huvi.

“Firma dokumendid vedelevad siiani meil laual,” ütles riiulifirmade asutamise ja müügiga tegeleva AS Kermon juht Argos Kracht. “Olen püüdnud Talvistet kätte saada, kuid see pole õnnestunud.”

Talvistet ei õnnestunud tabada ka Eesti Päevalehel.

Kinnistusametist öeldi, et nad Savisaarte maja omandiõiguse ümberregistreerimise avaldust ei rahulda, kuna Talvistele antud volitusel esindada AS Domex Kinnisvara puudub kuupäev ja seega ei ole volitus maksev.

Teisipäeval otsustas Argos Kracht Talvistele antud volituse tühistada. “Kui ta välja ei ilmu ja asju korda ei aja, siis pole mul midagi selle vastu, kui mul Nõmmel maja on,” lausus Kracht.

Advokaadibüroo Heta advokaat Talviste on Savisaarte perekonda esindanud ja nõustanud lindiskandaalist alates.