"Kokkulepe oli see, et vähemalt üks ministrikoht tuleb meie tiivale," sõnas Keskerakonna fraktsiooni liige ja Edgar Savisaare toetaja Peeter Ernits, viidates olukorrale, mil Jüri Ratas asus ministriportfelle jagama. Esindades enda sõnul nii Heimar Lenki, Marika Tuus-Lauli, Olga Ivanovat, Oudekki Loonet, Viktor Vassiljevit ja teisi savisaarlasi, ütles Ernits, et nad ei ole nõus Tarmo Tamme kandidatuuriga maaeluministri kohale.

"Me ei ole sellega nõus ja meie kandidaat - mida me oleme väljendanud ka peaministrile - on Erki Savisaar," teatas Ernits, kelle sõnul oleks Savisaare nimi valitsuses kergendus Jüri Ratase valitsusele ning samuti tagaks ka kodurahu Keskerakonnas. "Et riiki valitseda on vaja kõikide koalitsiooniliikmete hääli. Meil Keskerakonnas on viimase aasta jooksul läinud pinged nii teravaks. On reaalne, et 27st fraktsiooni liikmest kümmekond on nii-öelda erakonna fundamentalistid, kes tegutsevad ja mõtlevad üheskoos," iseloomustas Ernits savisaarlaste leeri.

Maaeluministri kandidaat Tarmo Tamm tunnistas Delfile, et fraktsioonis olevaid pingeid ei saa eitada, kuid taoline savisaarlaste ultimaatum ei vii poliitikas kuhugi. Lisaks on riigikogus jagatud vastutusrikkaid kohti ka Savisaare toetajatele. "Kindlasti ei ole liiga tehtud Savisaare tiivale," ütles Tamm, viidates riigikogu ametikohtadele, mida on nn savisaarlastele jagatud.

Tarmo Tamme sõnul tegi Jüri Ratas talle ettepaneku asuda maaeluministriks täna fraktsiooni koosoleku ajal. "Minu jaoks oli see ootamatu, paluti peaministriga kohtuma. Ta selgitas ära, miks just mina," kirjeldas Tamm. Lisaks märkis Tamm, et tema kohta tehti põhjalik taustauuring. "Peaminister püüdis vältida neid vigu, mida eelmisel korral tegi," lisas Tamm.

Tamm on valmis ministriportfelli kandma. "Tuleb valmis olla, ei saa kõhelda ja tuleb tööle asuda - probleeme on palju, mida lahendada," märkis Tamm.

Eile teatas mitmetesse skandaalidesse sattunud maaeluminister Martin Repinski, et esitas peaminister Jüri Ratasele lahkumisavalduse, mille viimane ka rahuldas.