Kui sotsiaaldemokraadid näevad meedianõukogu koosseisu ja esimehe valikut ette demokraatlikel alustel, siis Eesti Päevalehe andmeil soovib linnavalitsust juhtiv fraktsioon määrata nõukogu esimeheks ühemõtteliselt linnapea enda.

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ei soovinud üksikasjadest veel rääkida, sest linna meedianõukogu töö põhimõtted on veel väljatöötamisel.

Muu hulgas jättis Vitsut vastamata küsimustele, kui palju on meedianõukogul liikmeid, millistel alustel nõukogu koosseis moodustatakse ja mis saab juhul, kui leitakse, et linnameedia on olnud kallutatud või ebaobjektiivme.

"Kõige üldisemalt võib seda institutsiooni iseloomustades tõmmata paralleele ERR-iga," sõnas Vitsut viidates rahvusringhäälingu nõukogule.

Tõepoolest kuuluksid kord kvartalis koos käivasse meedianõukogusse sarnaselt ERR-iga koalitsiooni ja opositsiooni esindajad ning eksperdid, kuid juhul, kui nõukogu päevakorda hakkab dikteerima ilma hääletuseta kindlaks määratud esimees, kaotab erapooletuse üle otsustav institutsioon oma mõtte.

"Kui Tallinna TV on mehitatud keskerakondlastest nõukoguga ning linna meediaosakond allub otse linnapeale, on raske uskuda, et linlastele pakutav infovool muutuks objektiivsemaks," viitavad vastuolule ka Edgar Savisaarele ja linnavolikogu aseesimehele Katrin Saksale kirja saatnud reformierakondlastest linnavolinikud.