Keskerakondlased ei ilmunud hääletuse ajaks kohale ning volikogu 79-st liikmest toetas umbusaldusavaldust 26 linnavolinikku.

Täna toimunud erakorralise linnavolikogu istungi päevakorras oli üksnes umbusaldusavaldus linnapeale, mille esitasid läinud neljapäeval volikogu opositsioonierakonnad.

Reformierakonna fraktsiooni esindaja Martin Kuke hinnangul andis avalduseks põhjuse linnapea sõit 5.-9. veebruarini Sotši olümpiamängudele ning Eesti huve kahjustav loengupidamine Moskvas. Varem on Kukk põhjendanud umbusaldamist ka Venemaa Raudteede jope kingituseks saamisega.

Tallinna Linnavolikogu IRLi fraktsiooni liikme Madis Kübara sõnul näitab keskfraktsiooni puudumine tänaselt umbusalduse arutluselt, et Edgar Savisaar on kaotanud toetuse ka linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonis.

"Sarnaseid umbusaldusavaldusi on Tallinna linnavolikogu näinud mitmeid," ütles volinik. "Iga kord on volikogu umbusalduse maha hääletanud, mille peale volikogu esimees uhkelt teatab, et volikogu on otsustanud näidata umbusaldust avaldatule usaldust ja toetust."

"Tänane umbusaldus oli võimalus keskfraktsioonil näidata, et nad toetavad Tallinna linnapead. Kuna ükski neist aga ei võtnud vaevaks kohale tulla, on selge, et nad ei huvitu linnapea toetamisest või ei julge vastuseisu välja näidata," tõdes Kübar.

"Tallinna linnavolikogu IRLi, Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna volinikud andsid täna üle uue umbusaldusavalduse, sel korral korruptsiooni ning katastrofaalse majandamise tõttu," ütles Kübar ning kinnitas, et volikogu opositsioon jätkab koalitsioonijuhi umbusaldamist nii kaua, kuni Keskerakonna fraktsiooni liikmed hakkavad aru saama, et ka Tallinnas peab valitsema demokraatia.