Toobali sõnul on Savisaar endiselt intsensiivravi 3. osakonnas. „Plusspoolele võib lugeda seda, et arstid on oluliselt rohkem teada saanud ja kindlasti seetõttu ka ravi on täpsemaks saanud. Murettekitav on see, et jätkuvalt on tegemist kriitilise olukorraga,“ sõnas Toobal Tartu ülikooli kliinikumihoone ees Delfile.

Öö jooksul Savisaare tervislik seisund tema sõnul hullemaks läinud pole. „Olukord on stabiilselt kriitiline, halvemaks läinud ei ole, mis on kindlasti juba tänases olukorras pluss,“ ütles ta. Ta lisas, et hetkel on veel vara öelda, kui kaua Edgar Savisaar haiglas olema peab. „Ei oska öelda, kaua ta võib eemal olla, seda ei oska isegi arstid öelda,“ ütles Toobal

Tallinna linna ja Keskerakonna juhtimises ta hetkel probleeme ei näe, sest asendusskeem on üsna täpselt paigas. „Edgar Savisaar on hetkel ametlikult puhkusel. Nii et linna juhib esmaspäevast abilinnapea Taavi Aas ja erakonnal on aseesimehed Enn Eesmaa ja Kadri Simson,“ ütles Toobal.

Lisaks Toobalile käisid täna hommikul Tallinna linnapead ja Keskerakonna juhti Edgar Savisaart vaatamas tema lapsed Erki Savisaar ja Maria Savisaar ning Keskerakonna esindajatena Siret Kotka ja Taavi Pukk.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar (64) viibib raske infektsioonhaiguse tõttu Tartu ülikooli kliinikumi internsiivraviosakonnas. Delfi andmetel on tal kahepoolne kopsupõletik ning teda on opereeritud.

Hiljuti Taist töövisiidilt naasnud Savisaar oli avalikkuse ees viimati 17. märtsil, mil ta jättis hüvasti maestro Eino Baskiniga. Juba siis oli märgata, et Savisaarel on tugev köha ning ta ei tunne end hästi.