Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori küsitlus näitas, et eestlastest suhtub saatesse positiivselt 21% ja negatiivselt 42% ning mitte-eestlastest positiivselt 56% ja negatiivselt 5%, vahendas ETV24 saadet “Aeg luubis”.

Seisukohta ei osanud võtta 38% vastanutest. Eestlastest ei osanud seisukohta võtta 37% ja mitte-eestlastest 39%.

Emor uuris ka, kuidas vastajad oma hoiakuid põhjendavad. Positiivselt saatesse suhtunud ütlesid põhjenduseks, et võimuesindajate suhtlemine rahvaga on hea, sest siis saab poliitikuga probleeme arutada. Nii arvas 23% vastanutest.

Kuus protsenti oli neid, kes väitsid, et neile ei meeldi Keskerakond, ning viis protsenti neid, kes ütlesid, et neile ei meeldi erakondade promosaated.

Positiivselt saatesse suhtunute hulgas oli ka neid, kes tõid põhjendusena välja, et neile meeldib Keskerakond.

Emori sotsioloogi Jaanika Hämmali hinnangul peegeldab suhtumine linnavalitsuse tellitud saatesse ennekõike suhtumist linnapea isikusse.

Kuna saadet nägi vaid väike osa elanikkonnast, oli nende seas, kes arvamust avaldasid, arvatavasti palju ka neid, kes andsid hinnangu ilma, et oleksid ise saadet vaadanud.

Küsitlused on aga juba varemgi näidanud, et Savisaarega seotud teemade puhul jagunevad tema tegude pooldajad ja vastased peaaegu võrdselt pooleks.