Rahvaliit ootab Keskerakonnalt avalikku selgitust väidetava maksumaksja raha kasutamise kohta erakondlikuks kihutustööks massimeedias, pidades silmas eelkõige 19. mai TV3 saadet Tallinna aukodanike kogust.

Rahvaliidu Tallinna organisatsioon teatas avalikus pöördumises, et neile teeb muret, et ajakirjanduse põhjal kulutab Keskerakond ja tema juht linna ehk maksumaksja raha, kuid Keskerakond ei reageeri sellele adekvaatselt.

Rahvaliidu pressiteenistuse teatel jääb mulje, et Keskerakond jätkab kaksikliidus varem tema enda ja Rahvaliidu poolt hukka mõistetud kolmikliidu poliitikat Tallinnas, ajades segamini maksumaksjate ehk linna ja erakonna rahakoti.

Rahvaliidu Tallinna organisatsioon on osakonna esimees Vladimir Viiese teatel kogu aeg pidanud Keskerakonda Tallinnas oma potentsiaalseks koostööpartneriks. See kajastus tema väitel ka mullu 14. detsembril koostööpakkumises Tallinna volikogu Keskfraktsiooni esimees Toivo Tootsenile.

“Rahvaliidu inimestena oleme mures — kas koostööle järgmises volikogus eelistatakse taas võimupäkapikkude poliitikat,” märkis Vladimir Viies.

Tallinna linnapea nõunik Raimond Kaljulaid teatas ETAle, et saate eesmärgiks oli jäädvustada esimene Tallinna aukodanike kogu istung ja Tallinna aukodanike Ivar Kallioni, Lauri Leesi, Toomas Pauli, Anne Ermi, Mati Kaalu ja Olev Subbi ettekanded.

Kaljulaidi sõnul on Tallinnas tava säilitada linna jaoks tähtsate sündmuste kohta materjale juba aastast 1237, millist aastaarvu kannab vanim dokument linnaarhiivis.

“Saate 20minutilisest kogukestusest oli Tallinna linnapea ekraanil kokku kolm minutit,” ütles Kaljulaid. “Seega ei ole mitte kuidagi põhjendatud väide, et tegemist on Edgar Savisaare reklaamsaatega.”.