Eile avaldatud idee järgi rajataks aga kohalikesse omavalitsustesse munitsipaalpoed, kus on võimalik toiduaineid osta üldisest turuseisust madalama hinnaga, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Kui munitsipaalpood asuks koostööle väiketootjatega, saaksid väiketootjad paremat hinda ja ka munitsipaalpood suudaks toiduaineid odavamalt müüa,” teatasid mehed erakonna häälekandjas.

Miks ammune idee leheveergudel uuesti välja toodi, selle asemel, et see kohe ellu viia, ettevõtluse ja hinnakujunduse eest vastutav Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ei selgitanud.

“Idee iseenesest on sümpaatne ja kindlasti tuleks kohalikel omavalitsustel selliste poodide tegemist kaaluda,” ütles ta. Mutli lisas siiski, et ühtegi ajalist raami selliste poodide tekkeks ei julge ta pakkuda.

“Lähiajal käsitletakse ka Nõmme turu saatust. Otsuste tegemisel arvestatakse väikemajapidamiste võimaliku huviga müüa oma kaupu edaspidi Nõmme turul. Sellest kohast võiks minu arvates just kujuneda selline eraldi turg talumeestele ja väiketootjatele.”