“Kuivõrd teema on hell, siis olen vastava dokumentatsiooni näitamiseks palunud kliendilt kirjalikku nõusolekut,” lausus advokaadibüroos Heta töötav Talviste Postimehele. “Rahaülekanne toimus reaalselt ning meil on olemas selgelt fikseeritav klient, kes ei ole Eesti resident.”

Talviste sõnul tema Šveitsis asuva kliendi poolt rahastatud majamüügi asjaolud on ajakirjanduses kergitanud kahtlusi tehingu võimaliku fiktiivsuse kohta ning andnud alust seostamaks Edgar ja Vilja Savisaart võimalike korruptiivsete skeemidega.

Just maja müümisest saadud raha oli vahendiks, mille abil Vilja Savisaar aitas enda sõnul kustutada abikaasa miljonivõla.

Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa sõnul jääb Savisaarele raha laenanud inimene ka praegu saladuseks. “Kui see laenu andnud isik ei taha oma nime avalikustada, siis on see tema seaduslik õigus,” märkis Sepp. “Võlg anti, võlg maksti tagasi, ja sellega on kogu lugu lõppenud.”

Seejuures Savisaar küll küsis oma võlausaldajalt nõusolekut tema nime avalikustamiseks, kuid sai eitava vastuse, lisas Sepp. “Võin kinnitada, et Savisaarele raha laenanud isik ei olnud Mait Metsamaa.”