Delfi andmetel on Kaljulaidil juba umbes 20 keskerakondlase allkirjad olemas. Allkirjasid pole andnud peamiselt need, kes on jäänud toetama Edgar Savisaart.

Eile käis Kaljulaid ennast riigikogu fraktsioonidele tutvustamas. Kohtumisel keskerakondlastega küsiti temalt terve rida küsimusi, mis Loone sõnul näitavad, et ta ei sobi presidendiks.

Kaljulaid arvas, et tal pigem ei teki võimalust esimesel tööaastal Venemaale visiit teha. Ta pidas sanktsioone Venemaa suhtes mõistlikuks. Kaljulaid ei pidanud võimalikuks kõigile hallipassimeestele ilma eeltingimusteta Eesti kodakondsust anda. Ta polnud nõus väitega, et Eesti meedias toimub vihakampaania Keskerakonna ja EKRE vastu.

Seetõttu leidis Loone, et tema Kaljulaidi toetada ei saa. "Silt "laarlasest eurobürokraat" leidis kinnitust. Ma arvan, et president peaks pingutama selle nimel, et Eesti ei oleks enam koolikiusamise ühiskond, selle nimel, et deeskaleerida pingeid Venemaaga, selle nimel, et meie venekeelsetele elanikele kodakondsus võimaldada," kirjutas Loone Facebookis.

Keskerakonna pikaajaline sisetüli jõudis ka laupäevastele presidendivalimistele valimiskogus. Nimelt süüdistavad siseopositsioonäärid Edgar Savisaart ja tema toetajaid selles, et nad ei andnud oma häält Keskerakonna kandidaat Mailis Repsile.