"Nüüd on see siis juhtunud. Nagu ma mõned päevad tagasi ennustasin, käis Reformierakond Postimehe vahendusel välja EMORi uuringu, mis näitab nende üheprotsendilist edumaad Keskerakonna ees. Järgmised nädal aega räägivad nad ainult sellest ühest protsendist, nagu oleks see nende viimane lootusekiir ja samal ajal kindlasti ei maini, et sama uuring näitab tegelikult, et nende toetuse kaheprotsendilist langust samal ajal kui meie toetus on püsinud stabiilsena. See ei ehmata ega üllata, sest me olime selleks algusest peale valmis, et just nii läheb," kirjutab Savisaar.

"Sama käekiri, samasugune meedia ja küsitlustulemustega manipuleerimine on käinud kõikidel viimastel valimistel. Midagi uut ei ole. Reformierakonnale tuleb au anda, neil on endiselt pihus nii meedia kui riigi suurim arvamusuuringute firma," väidab Keskerakonna juht ning lisab "kuid me pole papist poisid ja tüdrukud".

Savisaare sõnul tuleb nüüd asuda võitlusesse, sest tema hinnangul on selle 1% uudise eesmärk valijaid heidutada. "Ja see kindlasti toimib. See viib meilt hääli ja on meie asi need hääled tagasi teenida."

Delfi toob ära Keskpartei juhi nõuanded erakonnakaaslastele: 

* Kõik pingutused, mida olete plaaninud teha tänasest kuni valimiste päevani - tuleb kahekordistada. Kui plaanisite olla tänaval iga päev neli tundi, siis tuleb olla kaheksa. Kui kavandasite käia ukselt uksele iga õhtu tunni, siis nüüd tuleb minna ja teha kaks. Kui plaanisite jaotada sada materjali, trükkige kakssada. Alustada tuleb nüüd ja kohe, mitte homme ja mitte ülehomme.

* Kõik, keda saate võtta appi kampaaniat tegema, tulgu nüüd. Seis on kriitiline, meie valijat püütakse hirmutada, meie asi on inimesi julgustada. Me seisame kindlalt muutuste poolel, me teeme ära 1000 eurose alampalga, me kehtestame astmelise tulumaksu - aga ainult siis kui saame selleks rahvalt selge mandaadi. Kutsuge appi sõbrad ja lähedased. Tegutsege.

* Eelvalimised käivad, olge aktiivsed. Selgitage inimestele igal kohtumisel, põgusal ja pikemal, et paraku ei saa Keskerakond oma valijaid aidata kui me ei võida Reformierakonda. Olgu me võit või ühehääleline, siis ja ainult siis saame päriselt midagi ära teha.

Kui vahe on 1%, siis tähendab see ligikaudu 5500 inimese häält valimistel. Kui keegi tahab mulle väita, et Eesti suurima liikmeskonnaga, kõige pikemate traditsioonidega erakond ei suuda tasa teha 5500-häälelist kaotusseisu kui valimiste päevani on jäänud üle nädala, siis ma naeran selle inimese välja.

Me suudame ja me oskame, kuid me peame tegutsema. Kui vajate minu abi, siis küsige.

Side lõpp!
Edgar