Kallid erakonnakaaslased!

Aitäh kõigile, kes eilsel volikogul osalesid ja kõigile, kes on meie presidendikandidaadi valimisele kaasa mõelnud. Keskerakond on taas näidanud end oma parimast küljest: tänu meile muutuvad inimesed poliitiliselt aktiivseks, tänu meile sünnivad vaidlused ja arutelud, kuid ka otsused.

Eilsega muidugi kampaania alles algab. Meie ühiselt valitud presidendikandidaati Mailis Repsi ootab ees raske töö: presidendivisiooni väljatöötamine üheskoos kõigi piirkondadega. Oleme ju alati kinnitanud, et tahaksime, et presidendi valiks rahvas, nüüd saame selle osaliselt ellu viia. Mailis Reps saab tulla teie kõigi juurde ja kuulata ära mõtted sellest, mida president peaks tegema ning ka selle, kuidas Keskerakond oma kandidaadi Kadriorgu läkitada saaks. Meid ootab ees karm konkurents tugevate kandidaatidega – peame väga teravalt jälgima, et nooruslik uljus paari kuuga ei väsiks, peame hoolikalt plaanima seda, et Mailis Repsi õhin ja tarmukus ei jääks näiteks Siim Kallase sidemetele, tasakaalukusele ja riigijuhtimiskogemusele alla.

Kindlasti peame seisma selle eest, et presidendi valiks valijameeste kogu: see tähendab, et president peab natukenegi olema näoga rahva poole, et järgmine president ei sünniks tagatubades ja Riigikogu hämarates koridorides, vaid teil kõigil oleks võimalik sõna sekka seada. Keskerakonnal on nüüd võimalus näidata, et me mõtleme tõsiselt oma soovi anda presidendile lai demokraatlik mandaat ning keelduda igasugustest kitsa ringi sepitsustest. Meie teeme asju avalikult ja päikese käes!

Peame rõhutama, et Keskerakonna plaaniks on “Eesti president – rahva valitud”. Meie sõnastame selle, kuidas president kõige paremini rahvast teeniks: nii sisepoliitiliselt kui välispoliitiliselt, olles mitte väljaspoole suunatud esindusfiguur, vaid tõeline rahva tahte täitja.

Ma loodan, et täna astub Keskerakond koos tegusale tööle. Kõik, kes te tunnete, et soovite sel suvel presidendikampaaniasse panustada, andke sellest oma piirkonna esimehele märku! Mailis Repsil tuleb ju kiiresti esitada erakonna büroole plaanitud kohtumiste kava ja tal on vaja teie abi selleks, et kõik need kohtumised ka reaalselt ellu viia, et plaanid ei jääks paberile ning kampaania oleks sisuline.

Jah, see on suur töö, jah see võtab tüki suvest, aga: ühine töö liidab. Jõuame sügisesse oludes, kus erakond on tugevam ja ühtsem kui kunagi varem.

Teie,

Edgar Savisaar

Esimees