Savisaare sõnul oli Eino armastus oma publiku vastu siiras, tugev ja tingimusteta ning rahva vastuarmastus jäägitu.

"Lavastajana valdas Eino Baskin ühena vähestest Eestis komöödia- ja satiirižanre. Peen huumor ja terav, kuid mitte solvav ja mõnitav huumor ja vahe, kuid mitte alandav satiir jõudsid tema käe alt vaatajateni kantuna soovist meid ja meie elu paremaks ja tervemaks muuta. „Prügikasti“ etendused on hiilgavaks õpikunäiteks neile teatriinimestele, kelle hinges peitub soov poliitilist teatrit viljelda," ütles Savisaar.

"Ma olen kaotanud sõbra ja võitluskaaslase. Mõelgem leinas kõigele sellele, mida Eino Baskin on meile andnud näitlejana, lavastajana, teatrijuhina, poliitikuna – ühesõnaga loojana, kelle elu mõtteks ja sihiks oli parem tulevik," lisas linnapea.

"Eino Baskinit usaldati, rahvas andis valimistel mitmel korral talle oma hääled, sest teadis, et Baskin ei olnud ainult näitleja, ta seisis õige asja eest kuni lõpuni. Ma olen väga uhke, et võin ennast lugeda Eino sõprade hulka kuuluvaks. Tema on olnud minu elu üks suuremaid elamusi. Nüüd on temast saanud ajalugu meie kõigi jaoks," lisas Savisaar lõpetuseks.