7. augustil 2012 otsustas Šveitsi kohus, et Šveitsi võimud võivad anda Põhja prokuratuurile soovitud andmed Savisaare rahaasjade kohta Šveitsis, sest teda kahtlustatakse pistise võtmises. Savisaar proovis seda kohtus takistada, ent avalikust kohtulahendist on välja tulnud uusi asjaolusid Savisaare korruptsioonikahtluse kohta.

Kohus otsustas nimelt välja anda info selle kohta, et Savisaarel oli arve peal 470 000 eurot. 1. veebruaril 2011 koostatud maksekäsu kohaselt oleks raha tulnud tšekiga välja maksta. Savisaare advokaadid teatasid, et antud tšekk oli mõeldud "kirjastuskulude ja tema partei kampaaniakulude katmiseks".

Täna teatas nüüd Toobal, et väide, justkui Keskerakond pidanuks Šveitsist raha saama, ei vasta tõele. "Kinnitan, et erakond ei ole saanud Šveitsist mingisugust toetust üheltki eraisikult, ettevõttelt ega organisatsioonilt. Samuti pole keegi sealt riigist Keskerakonnaga ühendust võtnud ja toetamise soovi avaldanud," teatas Toobal.

Antud fond on Toobali sõnul toetanud Savisaare raamatute väljaandmist, kuid mitte kunagi Keskerakonda ega Edgar Savisaart. Kummal on õigus, kas Savisaare advokaatidel või Toobalil, jääb ebaselgeks.