Varasemalt on spekuleeritud, et Savisaare kodust Hundisilma talust saadi 22. septembril toimunud läbiotsimisel kätte suurem hulk sularaha. Nüüd ütles Savisaar, et ta on oma arvelt välja võtnud 108 000 eurot, mille kapo läbiotsimisel tõenäoliselt kaasa viis.

108 000 eurot on Savisaare kolme aasta palk Tallinna linnapeana. Kuigi on ebaselge, miks peaks inimene nii palju sularaha kodus hoidma, ei ole samas põhjust kahelda Savisaare võimes taolist summat kõrvale panna.

Savisaar on juba 20 aastat töötanud suurema osa ajast erinevatel kõrgelt tasustatud poliitilistel ametikohtadel. Lisaks palgale on tööandja reeglina tasunud ka tema ametiauto eest. Samuti saab ta riigikogu liikme eripensioni 2111 eurot kuus.

Tal pole pangalaenusid ja talle kuulub Hundisilma talu ja korter Tallinnas. Savisaarele kuulub ka firma nimega Fixor Holding, millele kuulub pool saart Lämmijärves ja maja Keila-Joal. Savisaarele kuulub Eestis seega sadade tuhandete eest kinnisvara. Kui suure osa oma palgast ja muudest ametlikest sissetulekutest on ta suutnud säästa, me ei tea.

Ei saa välistada, et tegelik summa, mille kapo ära viis, oli palju suurem, sest sellele viitas ka Savisaar ise. "Vaatasin SEB-st järele: olen viimastel aastatel võtnud oma pangaarvelt välja 108 000 eurot. Lisaks sellele anti osa sellest mulle sünnipäevakingitusena, kui sain 65-aastaseks – elektrilise ratastooli ostmiseks ja bioonilise jala muretsemiseks. Lisaks sellele on mul viimastel aastatel ilmunud mitu raamatut jne," lausus Savisaar.

On ebaselge, miks Savisaar viitab oma ilmunud raamatutele kui sissetuleku allikale. Tema raamatu "Tõde Eestist" eest väidetavalt makstud hiigelhonorari 173 551 euro eest tasus Saviaar oma advokaadi sõnul Liechtensteini ettevõtja Peter Keiseri äriühingult Pipa Business Corporationilt saadud sama suure laenu.

Kuna see hiigelhonorar läks väidetavalt võla katteks, ei saa seesama raha uuesti sularaha kujul Hundisilma talus välja ilmuda. Loe siit pikemat artiklit selle kohta, kas hiigelhonorar raamatu eest võis olla tegelikult fiktiivne tehing, et varjata Savisaare Šveitsi kontol olnud raha Eestisse toomist.

Savisaare tegevuse suhtes on käimas mitu kriminaalasja, mis puudutavad kahtluseid, et ta on saanud lisaks palgale ka ebaseaduslikku tulu. Üks kriminaalasi puudutab tema Šveitsi arvet, kus tipphetkel võis olla vähemalt 655 000 eurot.