Erakonna üks juhtivatest poliitikutest kinnitas Delfile, et paari päevaga saadi linnapea tervis taas korda.

Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk kinnitas Delfile täna õhtupoolikul, et Savisaar oli tõepoolest möödunud nädalal haiglas. Puki sõnul oli linnapea haiglas poolteist päeva ning tal kontrolliti vererõhku. Teiste sõnadega oli Savisaar kõrge vererõhu tõttu jälgimisel.

Hommikupoole ütles Pukk, et Savisaare vererõhul hoitakse pidevalt silma peal, kuna sellega on varem probleeme olnud. Ta sõnas siis, et jutt linnapea erakorralisest haiglasviibimisest sai ilmselt alguse sellest, et ta läks haiglasse erakorralise meditsiini osakonna sissekäigu kaudu. 

„Aga sealt oli vist parem või otsem sissepääs – see oli see põhjus, miks sealt uksest sisse mindi. Midagi traagilist või väga erakorralist seal ei olnud,“ sõnas Pukk enne täpsema kinnituse saamist.

Keskerakonna pressisekretär Priit Toobal ütles päeval Delfile, et tema Edgar Savisaare erakorralisest haiglas viibimisest ei tea. „Ma tean, et ta käib [haiglas] üle päeva. Vahel iga päev, vahel ka mõni päev vahet, ma graafikut nii täpselt ei tea. Kas mõni seal vahel on erakorraline, ma tõesti jään vastuse võlgu,“ lausus Toobal.

Toobal nentis, et üldiselt on Savisaare visiidid haiglasse taastusravi eesmärgiga. „Ta teeb trenni, ma saan nii aru, koos spetsialistide ja vajalike masinatega,“ täpsustas ta.

Keskerakonna juhatuse liige Aadu Must rääkis Delfile, et tema oli eelmisel nädalal Tartus ja seetõttu Savisaare erakorralisest haiglaskäigust ei tea. Küll nägi Must Savisaart laupäeval, mil linnapea sõidutati Tartusse, kuna ta tahtis oma vanemate haual käia. „Mulle ta midagi ei kurtnud,“ sõnas Must.

Must märkis, et Savisaar tahaks küll juba linnapeatöö juurde naasta, kuid saab aru, et pole veel taastunud. „Vaim on vapper ja ihu ei ole nii vapper,“ sõnas Must, kes on enda sõnul ka ise Savisaarel soovitanud kõigepealt taastuda ja nautida seda, et ei pea hetkel „käru vedama“.