“Ma saan aru, et praegune valitsus toetab liberaalset alkoholipoliitikat, aga meil on selle tagajärjed juba käes,” lausus Savisaar kolmapäeval ajakirjanikele, viidates avalikus kohas alkoholi tarbimise liialdamisele ja roolijoodikute põhjustatud traagiliste avariide kõrgele arvule. “Seda probleemi kinni enam ei mätsi, ma arvan, et õiguskaitseorganid ja politsei on sellele piisavalt tähelepanu juhtinud.”

Mul on väga kahju kui piirang tühistatakse, lausus Savisaar. “Võib-olla tõesti oleks pidanud natuke tõsisemalt üle vaatama,” tunnistas ta samas piiranguidee nõrki kohti.

Võitlus alkoholismiga vajab radikaalseid võtteid, mistõttu on Harju maavanemal täielik õigus müügipiiranguid kehtestada, leiab Edgar Savisaar. “Harju maavanemal on õigus, et võitlus alkoholiga nõuad radikaalset suhtumist ja kindlal joonel püsimist.”

Tallinn kavatseb jätkata oma joont — alkoholi kättesaadavust tuleb piirata. Kas kohtade suhtes või aja suhtes, on tehnika küsimus, lausus linnapea.

“Hea meel, et suur osa Eesti linnadest on tulnud meie ideedega kaasa. Kui omal ajal vaadati, et öine alkoholikeeld on midagi väga veidrat ja turumajanduse vastast, siis nüüd on enamik linnu Tallinna ideed järginud,” sõnas Savisaar.

Samas arvustas Savisaar valitsuse alkoholiaktsiisi tõstmise otsust, mis pole tema sõnul korralikult läbi mõeldud, kuna võib tingida hoopis salaalkoholi leviku kasvu.

Peaminister on aga just põhjendanud alkoholi ja tubakaaktsiisi sooviga kaitsta rahva tervist.