Täna toimus esimene linna pressikonverents pärast valimisi. Jätkava linnapea hinnangul valmistas tulemus kindlasti meediale sama palju rõõmu kui erakonnale. Samuti lubas Savisaar välja uurida, kui palju oli neid, kes hääletasid tema poolt teistes erakondades. "Meedia on selle vastu alati huvi tundnud," leidis linnapea.

Juttu tuli ka täna Delfis ilmunud analüüsist, mille kohaselt oli toetus Keskerakonnale otsustavalt suur ka eestlaste seas. Sellega jäi linnapea väga rahule, kuid soovis siiski täpsustada. "Jääb mulje, nagu oleks me ainult kahest parteist rohkem hääli saanud. Minu andmetel me saime vähemalt viiest-kuuest rohkem eestlaste hääli, kui me ka väikeparteisid arvesse võtame. Seda peaks ka meeles pidama, see on tüüpiline võte, et mõtleme ainult suurtele. Aga meie toetame ka väikeparteisid!" teatas ta.

Savisaar rääkis ka tasuta transpordist. "Te mäletate, et Keskerakond lubas tasuta transporti ka rongi peal ja võime nüüd öelda, et esimene lubadus uues valimistsüklis saigi täidetud. Öelge seda lehelugejatele ka, eks ole! Kui mõnel ongi valus, siis öelge ikka. Ja te näete, me töötame edasi," kommenteeris ta.

Linnapea selgitas, et soodustus kehtib lääne suunal Tallinnast Laagrini ja ida suunal Vesseni. Edasist sõitu linn enam kinni ei maksa ja see läheb valitsuse regulatsiooni alla, selgitas ta.

Muuhulgas lubas Savisaar ehitada sauna ka Nõmmele ja Lasnamäele, kuna pikalt töös olnud projekt Raua tänava sauna ehitamiseks on valmis saanud.

Linnasekretäri Toomas Sepa sõnul jätkab vana linnavalitsus seni, kuni volikogu on kinnitanud linnavalitsuse uue koosseisu. Enne tuleb valimiskomisjonil volikogu kokku kutsuda ning seal valitakse volikogu esimees, kes teeb ettepaneku uue linnavalitsuse koosseisu kohta. Kui uus valitsus on moodustatud, antakse volitused sellele üle. Sepp ütles, et see toimub novembrikuu jooksul, kui valimiskomisjonile tulemuste osas rohkem kaebusi ei esitata.