ETV hommikusaates intervjuu andnud Savisaar märkis, et keegi ei räägi, kes hakkaks Kadriorgu tegelikult juhtima, kui Ilves presidendiks saaks. “Pole ju saladus, et Ilvese välisministriks oleku ajal juhtis ministeeriumi Indrek Tarand,” lausus Savisaar.

Tema sõnul tuleksid Ilvese presidendiks saades Kadriorgu terve rida nõuandjaid. “Vennad Tarandid, kunagised äraostmatud ja ehk ka Gruusia presidendi nõunik (Mart Laar — toim.),” pakkus Savisaar.

Keskerakonna liider lisas, et ei hakka varjamagi, et Rüütli saamisel riigipeaks hakkab ta teda aitama. Küll ta (Rüütel) oskab ise ka riiki juhtida, aga nii nagu ma olen teisi poliitikuid, annan ma tulevikus ka Rüütlile hea nõu, ütles Savisaar.

Arnold Rüütel ei kandideeri mitte Toomas H. Ilvesega, vaid Luige, Kadastiku ja Rõtoviga, märkis Savisaar.

Savisaare sõnul võtab Rüütlist kriitilise lugusid kirjutav Eesti meedia revanši. “Mõni aasta tagasi olid lehtedes pildid, et meie teeme presidendi. Nad ei saanud hakkama,” lausus Savisaar ÄP Online’i teatel.

Hans H Luik on Eesti Ekspressi ja poole Eesti Päevalehe omanik, Mart Kadastik Postimeest välja andva Eesti Meedia juhatuse esimees ning Igor Rõtov Äripäeva juhatuse esimees.