Tallinna tänavune suurim tee-ehitusprojekt — Vabaduse puiestee uuendamine — ei pruugi tähtajaks valmis saada, sest sadeveetorustikku pole veel paigaldama hakatudki, kirjutas SL Õhtuleht.

“Teedeehituslikult on Vabaduse puiesteel kõik korras,” ütles Savisaar Raepressile. “Probleemid kerkisid üles AS Tallinna Veega, kelle tööde lõpptähtajaks on 1. oktoober, riigihanke kuulutas Tallinna Vesi välja aga lõpptähtajaga 1. novembriks.”

Tänase seisuga on linnavalitsusel ASi Tallinna Vesi garantiikiri, kus vajalikud äravoolud lubatud ehitata tähtaegselt. “Seega, ma ei näe mingit põhjust, miks Vabaduse puiestee remondi lõpetamine peaks viibima,” ütles Savisaar.

Septembri alguseks saab säästva arengu ja planeerimise ameti kinnitusel üks pool Vabaduse puiestee renoveeritavast osast täielikult valmis. “Kooliaasta alguseks on liiklus kogu ulatuses uuele teepoolele tõstetud,” ütles osakonna juhataja Jüri Helila.

Abilinnapea Toivo Ninnas möönis samas, et Tallinna Vesi on hädas sademeveetorustiku rajamisega. See väga suuremahuline töö on takerdunud. “Nad peavad töö alustamisega kiirustama,” ütleb Ninnas. Mullu renoveeritud lõik uppus esimese suurema sajuga vee alla. Linnavalitsus väidab, et veefirma jättis siis torustiku ja pumbajaama ühendamata.

Praegu seab Tallinna Vesi Ninnase sõnul Vabaduse puiestee 4,5 kilomeetri pikkuse renoveeritava lõigu valmimise enne lume tulekut üldse ohtu.

Vabaduse puiesteed renoveeritakse tänavu Valdeku tänava ristmikust kuni lõpuni — ristumiseni Pärnu maanteega Pääskülas. Seni Jannseni poe juures märgatavalt kitsenenud puiestee peab saama neljarealiseks peamagistraaliks, millel on ka varasemast laiemad kõnniteed. Puiesteed renoveerib kolm tee-ehitusfirmat.

Tegemist on ühe kallima teetööga: 4,5 kilomeetrit läheb maksma üle 110 miljoni krooni. Valmis peaks ehitus saama 1. oktoobriks.