Tallinna linnapead teeb murelikuks kolmapäevase Postimehe esikaane pealkiri: „Palts on tõusmas Tallinna linnapeaks.” Sellega tegi ajaleht Savisaare sõnul umbes 70-80 tuhandega Paltsile „boonust”, avaldades poliitiliselt tendentslikku informatsiooni.

„See pealkiri on hea, aga kui äkki paneks homsesse lehte pealkirja: Savisaar on tõusmas Postimehe ASi nõukogu esimeheks,” küsis Savisaar. „See on ju sama tõene informatsioon. Ma ei usu, et nad seda teevad, aga miks ühel juhul pannakse loll jutt siia esikale, ja teisel juhul mitte.”

Savisaare tunnistas, et on Postimehe pärast mures. „Ma olen pettunud [Tarmu] Tammerkis, ma olen ikka teda pidanud ausaks ajakirjanikus,” lausus linnapea kolmapäeval ajakirjanikele.

Tallinnas võimul püsimise osas ei tunne Savisaar mingeid muremõtteid.

Linnapea möönis, et Keskfraktsiooni liikmeid on püütud mõjutada, kuid „kõik on neile ära öelnud. Muidugi me ei oota Peeter Kreizbergi naasmist Keskfraktsiooni ja selles mõttes jääb meil üks hääl vähemaks küll, aga see ei muuda üldist jõudude vahekorda,” lisas Savisaar.

„Mis puutub Kreitzbergi viimastesse esinemistesse, siis mulle tuli üllatusena see, et ta kirjutab, et Palts linnapeana sai hästi hakkama,” lausus Savisaar. „Sel juhul ei saa ma aru, miks ta 2001. aastal hääletas Paltsi umbusaldamise poolt.”

Kreitzberg maksab Savisaare sõnul oma Riigikogu aseesimehe valimiste võlga. „Selle eest tuleb teda tunnustada, et oma võlgu tasub.”

„Meie koalitsioonipartneri Reformierakonnaga on suhted korras,” nentis Savisaar. Ka Ühinenud Rahvaparteiga on linnapea sõnul Keskfraktsioonil head suhted. „Seda on kinnitanud kõik hääletused linnavolikogus. See on fakt”

„Koalitsioon püsib edasi, meil on küll lahkarvamusi ja probleeme, ent me oleme suutnud need seni lahendada,” lisas abilinnapea Peep Aaviksoo. „Nii kogenud poliitiku kõrval nagu härra Savisaar on väga palju õppida.”

Postimees kirjutab, et Res Publica üritab Keskerakonnast lahkunud Peeter Kreitzbergi abiga tõugata Tallinnas võimult Edgar Savisaare ning asendada ta võib-olla juba sel aastal Tõnis Paltsiga.

Ajalehe andmeil on Res Publica juba mõnda aega üritanud Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonist võimalikke ülejooksikuid leida, et haarata aasta enne kohalikke valimisi praegugi koalitsiooni kuuluva Reformierakonna toel võim.

Kreitzbergi üleeilne otsus taastada oma volitused linnavolikogus andis Res Publicale olulise punktivõidu, sest nüüd on Savisaare kukutamiseks vajalikust 32 häälest puudu vaid kaks. Seda eeldusel, et uues koalitsioonis oleksid nii Reformierakond kui ka Keskerakonnast lahku löönud Erika Salumäe ja Kreitzberg.

Savisaar lausus pressikonverentsi lõpetuseks, et teda on ametiaja algusest peale umbusaldushääletustega ähvardatud, ent ükski pole läbi läinud. ”Ma juba huviga ootan, mis seekord tuleb,” lausus ta muiates.