"Pakun välja tühistada praegune rahva seas isegi ülekohtuselt ainult Padari piparkoogiks ristitud riigieelarve, mida juba kaks kuud pärast vastuvõtmist on vaja hakata negatiivsete lisaeelarvetega kohitsema," seisab Savisaare avalduses.

Savisaar tõstaks füüsilise isiku tulumaksu 21 protsendilt kohe tagasi 26 protsendile. Sellega hoiaks kokku 3 miljardit krooni.

Ka teeb Savisaar ettepaneku laiendada ettevõtte tulumaksu kohustust nii, et tegemist oleks klassikalise kasumimaksuga.

Kui suurendada ka dividendidelt, kasumieraldistelt, juriidilise isiku poolt tehtud kingitustelt, annetustelt, vastuvõtukuludelt ja muudelt ettevõtlusega mitteseotud kuludelt ja väljamaksetelt võetav maksumäär 21 protsendilt 26 protsendile, oleks täiendav tulu suurusjärgus 750 miljonit krooni.

"Kehtestaksin siiski maksusoodustused nendele firmadele, kus luuakse juurde uusi lisaväärtust loovaid töökohti," ütleb Savisaar.

Ühe ettepanekuna kaotaks Savisaar ära portfellita ministrite ametikohad. Samuti tuleks tema arvates ühendada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga rahandusministeerium ja Eesti Pank. Liita tuleks ka välisministeerium ja kaitseministeerium ning haridus- ja teadusministeerium kokku panna kultuuriministeeriumiga.

"Pärast Eesti ühinemist Euroopa Liiduga on vähemalt osa ministeeriumidest kaotanud oma olemasolu põhjenduse. Kätt südamele pannes on meie ministeeriumid juba ammu muutunud EL-i kohalikeks esindusteks, kelle ülesandeks on valvata eurodirektiivide täitmise üle," sõnas Savisaar.

"Meil on varsti kaitseministeeriumis rohkem ametnikke kui kaitseväes sõdureid! Eesti kaitseministeeriumis töötab 249 ametnikku, samal ajal kui iseseisvale kaitsevõimele orienteeritud Soome kaitseministeeriumis töötab 147 ametnikku ja Taani kaitseministeeriumis vaid 130," selgitas Keskerakonna esimees.

Paljud EL-i riikides olevad välissaatkonnad võiks Savisaare arvates asendada hoopis tagasihoidlikumate esindustega. Uusi esindusi tuleks luua maailmamajanduse tõusupiirkondadesse, sõnas ta.

"Kriitilise pilguga peaks üle vaatama ka Eesti kuulumise mitmesugustesse rahvusvahelistesse organisatsioonidesse. Kas teatakse midagi Eesti kuuluvusest Ülemaailmsesse Künniorganisatsiooni või Rahvusvahelisse Munakomisjoni?" küsib Savisaar.

Veel peaks vähendama EL-i liikmemaksu 0,17 miljardit krooni; emapalga ülemmäära keskmise palgani; kaitsekulusid 0,6 miljardit krooni ja riigi stabiliseerimisreservi 6 miljardit krooni.

Samuti peaks riik võtma 2 miljardit krooni laenu.