USA valimised – rahvas võitis, establishment kaotas.

USA rahvas valis presidendiks Donald J. Trumpi, mille üle on mul väga hea meel. Teatavasti hoidsin ka mina Trumpile pöialt. Mäletan, kuidas Trump maha tehti, kui ta otsustas presidendiks kandideerida. Teda alavääristati, tembeldati klouniks ja sildistati Kremli mõjuagendiks. Meedias valati teda igapäevaselt muda ja sopaga üle. Teda sõimati rassistiks ja naistevihkajaks. See oli kohutav ja ükski terve mõistusega inimene ei uskunud seda. Minagi ei uskunud neid laimujutte, sest tean omast kogemusest, kuidas Eesti peavoolumeedia on kallutatud.
Vabariiklaste käes on nüüd nii Kongress kui ka Valge Maja. See on midagi erakordset, sest väidetavalt oli see sedasi viimati aastal 1928. Trumpi jaoks on kõik teed nüüd avatud, kõik võimuinstrumendid mugavalt käeulatuses.

Muide, Trump võitis hoolimata sellest, et tema enda erakond kohati tema vastu oli. Isegi president Bush teatas, et ei hääletanud Trumpi poolt. Kohati tundus, et kõik olid tema vastu. Justkui oleks ta mingi paaria. Aga rahvas oli temaga ja rahvas valis ta võidule. Taaskord saame kinnituse sellest, et sul ei ole vaja midagi enamat, kui rahva armastust ja kõik on tehtav ja võimalik.

Ka reitinguagentuurid panid oma ennustustega reaalsusest uhkelt mööda. Nii on ka Eestis. Kes tellib uuringu, tellib ka muusika tellija kõrvadele.

Miks siis demokraadid nii haledalt kaotasid ja vabariiklased nii võimsalt võitsid? Vastus on lihtne: võim teeb ülbeks ja laisaks. Sama teema on ka Eestis ju Reformierakonnaga.

Valge töötav mees oli see, kelle demokraadid olid ära unustanud ja kelle Trump üles korjas. Demokraadid unustasid end erinevate vähemuste rägastikku.

Ja mõelda vaid, kui palju raha ja ressursse oli Clintoni poolel! Tema taga olid miljardärid George Soros ja Michael Bloomberg. Siit järeldus, et suurest rahast alati ei piisa. Valimisi ei osta, ei võida, kui rahvas pole sinu poolel.

Väga kummastav on kuulata ka Eesti meedia hala sellest, kui halb ja õudne see on, et Trumpist president sai. Isegi maksumaksja poolt ülalpeetav ERR, mis võiks ju ometi neutraalset ja ajakirjanduslikku joont hoida. Trump kuulas rahvast ja oli rahva hääleks. Presidendi peab valima ikka rahvas, mitte meediakanalid, reitinguagentuurid ja establishment.