Taotluse kutsuda ärimees tunnistajaks tegi esmaspäeval Tallinna linnakohtule Savisaare advokaat Üllar Talviste, kohus rahuldas tema taotluse, vahendab PM Online BNS-i uudist.

Savisaar esitas Äripäeva vastu miljonikroonise hagi läinud aasta veebruaris, sest lehe väitel maksis ärimees Leonid Apananski kinni Savisaare Hundisilma talu kindlustuspoliisi.

Äripäeva juhtkirja andmeil kasutas pankrotistunud kindlustusseltside omanik Leonid Apananski oma klientide raha Savisaare arvete maksmiseks.

Keskerakonna juht taotleb hagis ajalehelt, et lõpetataks tema au teotamine, lükataks ümber valeandmed ning hüvitataks talle tekitatud moraalne kahju miljoni krooniga. Savisaar nimetas laimuks väiteid, nagu oleks ta omandanud kuritegelikku raha.

Savisaare sõnul avaldati temavastaseid väljamõeldisi enne riigikogu valimisi, et eksitada valijaid ja muuta lauslaimuga valimistulemusi. “Hoiatasin peatoimetajat päev varem selle eest, et nad tegelevad laimavate väljamõeldiste levitamisega, aga kahjuks ei võetud mind kuulda,” lisas Savisaar.

Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov on varem BNSile öelnud, et leht kontrollis oma allikaid Savisaare teemat puudutades väga põhjalikult. Rõtov lisas, et Savisaare välja valitud seik on vaid üks osa kogu loost. Äripäeva peatoimetaja avaldas kahetsust, et Savisaar ei esitanud artikli valmimisel toimetusele vastuväiteid, vaid valis kohtutee.