"Prokuratuurist lekkinud kirjavahetuse valguses ei jäänud muud üle, kui taotleda prokurör Evestuse taandamist," kirjutab Savisaar Facebookis.

"Prokurör Evestus sõnakasutus ei ole ainult kohatu ja solvav. Need sõnad kinnitavad, et prokuratuur ei lähtu minu asjas mitte seadusest, vaid prokuröri isiklikest seisukohtadest ja tõekspidamistest. See, et asja menetlemine toimuks seaduslikult ja seaduse alusel, ei ole oluline mitte ainult minule, vaid kogu ühiskonnale. See on seotud ühiskonna usaldusega õigussüsteemi vastu. See on seotud ka sellega, kuidas järgmine kord ükskõik keda teist kriminaalmenetluses koheldakse."

Savisaar lisab, et lekkinud kiri ei ole ainus põhjus, miks prokurör Evestuse taandamist taotles. "Kõvaketta loos kohaldas prokuratuur samuti seadust nii nagu endal vaja. Kui nad ei tahtnud mulle tagasi anda kõvaketast, ütlesid nad, et seal peal olevad kapokate näod on riigisaladus. Kui kerkis küsimus, et kes siis ametnikest vastutab riigisaladuse näitamise eest tervele Eesti rahvale (Hundisilma läbiotsimise ajal oli kapokate nägusid kogu meedia täis), ütlesin neile, et näod ikka ei ole riigisaladus. Ka prokurör Evestuse hiljutine etendus Hirvepargis kinnitab, et kahtlustatava seaduslikud õigused ei ole tema jaoks ülemäära olulised. Kahtlustuste reklaamimine meediale enne, kui neid tutvustatud isikule endale, ei ole küll kriminaalmenetluse regulatsiooni ja mõttega kooskõlas. Kõike neid fakte kogumis vaadatuna ei ole kahtlust, et prokurör Evestus ei ole objektiivne ega erapooletu. Vähemalt nii see asi välja paistab."

Lekkinud kirja kohta ütles prokuratuur, et tegemist ei ole nende ametliku seisukohaga, märkis Savisaar. "Tore, aga sellest saavad kõik niigi aru. Küsimus polegi ju selles, mis on kellegi ametlik seisukoht, vaid selles, mis tegelikult toimub. Just sellest annabki meile aimu lekkinud kirjavahetus. Huvitav mida ütleks prokurör Evestus, kui mõne altkäemaksus andmises süüdistatava kaitseversioon oleks, et ametlikult ei lubanud ma ametnikule ju mingit hüve, ikka ainult mitteametlikult?
Kui keegi küsib, miks peaks taanduma ainult Evestus, mitte terve menetlustiim, siis vastus on, et kala hakkab mädanema peast.
Vastuse taandamistaotlusele saame tuleval nädalal."

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles Delfile, et Edgar Savisaare kaitsja on esitanud taotluse ning see on registreeritud.

Esmalt vaatab taotluse läbi prokuratuuri järelevalveosakond seadusega ettenähtud korras. Taotlusele peab vastama viie tööpäeva jooksul, ütles Kostina.