“Me oleme ikkagi selle koalitsiooni omal ajal üles ehitanud, kui võrdsete koalitsiooni,” ütles Savisaar pärast erakonna juhatuse koosolekut esmaspäeva õhtul ETV uudistesaates Aktuaalne Kaamere. “Nii et ma ei arva, et kohtade pärast tuleb seal suur vaidlemine. Ma arvan, et põhiline on ikka kokku leppida programmilised seisukohad.”

Samas ei välistanud ta ka teatud muudatusi praeguses jaotuses, mille järgi nii Keskerakonnal kui ka Reformierakonnal on kolm abilinnapea ja neli linnaosavaneme kohta.

“Me tegime ettepaneku Reformierakonna fraktsioonile Tallinna volikogus moodustada koalitsioon nüüd juba uute tulemuste põhjal,” ütles ta. “See ettepanek võeti vastu.”

Kanal-2 uudistesaate andmeil võib Reformierakond jääda ilma Kesklinna vanema ametikohast, praegu on sel kohal Erik Siigur.

Savisaare hinnangul võib Tallinna volikogu senine reformisrekondlasest esinaine Maret Maripuu jätkata ka uuenenud koalitsioonis. Savisaar ütles Kanal-2 uudistesaates, et Maripuu on oma ametiga hästi hakkama saanud ja usutavasti toetab seda hinnangut ka Reformierakond.

Savisaare hinnangul on koalitsioon Tallinnas vajalik, kuigi Keskerakond saaks linna ka üksi juhtida. “Ma arvan, et õigem on võimu jagada, siis see on stabiilsem ja linnaelanikele peaks see ka kasulikum olema,” ütles ta.

Savisaar lisas, et kuigi kõnelusi tuleb lähipäevil pidada mitmel suunal, on pakkumine tehtud siiski Reformierakonnale. “Me peame silmas, et üheksa kuud tagasi me koos moodustasime selle koalitsioonile ja ma usun, et juba siis mõtlesid mitmed sellele, et ei tasu seda ometi ju nii lühikeseks ajaks tehaja liit peaks üle valimiste elama,” nentis ta.

Savisaare hinnangul on koalitsiooni moodustamiseks aega umbes üks nädal.

Keskerakonna juht ütles, et Keskerakond läks üle riigi välja 156 nimekirjaga ning 138 neist pääses ühel või teisel moel volikogudesse. “See on päris hea tulemus,” oli ta rahul.

Savisaar lisas, et ka Narvas võiks Keskerakond linna üksi juhtida, kuid kaalub sealgi tõsiselt partnerite kaasamist.