„Eputada millegagi ei ole,“ alustas Savisaar terviseküsimusele vastamist ning selgitas, et kätte on jõudnud karkudega liikumise etapp ja kepiga käimine on päevakorda kerkimas. „Kõnepuldis käis ja tuli ära karkudega – sellega olen päris rahul,“ lausus Savisaar, kes loodab vähem kui pooleteise aasta pärast käia nii, et kõrvalt vaadates ei saa arugi, et protees all on.

Mis puudutab tänas Narvas linnavolikogu keskfraktsiooni lagunemist, oli Savisaar resoluutne. „Niimoodi juhtub kogu Keskerakonnaga, kui Simson seda juhtima hakkab,“ sõnas ta. „Seda ei juhtu muidugi,“ lisas ta ja avaldas lootust, et narvalased saavad oma visklemisest üle. „Lähimad nädalad või kuud näitavad, mis saab.“ Saatejuhi küsimusele, kas Savisaar teab Narva sündmuste tagamaid, vastas ta, et talle kinnitati viimase päevani, et nad on ühtsed ja sellist asja ei saa juhtuda. „Rohkem isiklikud vastuolud vist,“ pakkus ta. Küsimusele kas sellel on mingi seos ka esimehe valimisega pakkus Savisaar, et pigem käib võitlus Narva linna juhtimise kui Keskerakonna esimehe teema üle.

Hundisilmal käib pidev luuramine

Mis puudutab korruptsioonikahtlustusi, sõnas Savisaar, et on optimist ja kordas sisuliselt varemgi öeldut. „Neli aastat tagasi, kui Isamaaliit tuli võimule, siis nad hakkasid mind kahtlustama, see jätkub tänase päevani ja kaua nad kahtlustavad, ma ei tea. Neile on tähtis haarata võim Tallinnas, aga see käib neile üle jõu,“ rääkis ta ja pakkus, et ju IRL püüab kohalike omavalitsuste valimisteni venitada. „Nad püüavad saada linnavalitsusest inimest, kes tunnistaks nende poolt, aga minu teada pole leidnud,“ lisas ta ja rääkis, kuidas Hundisilmal tema järgi luuratakse. „Käisin Hundisilma metsas ja nagu puravikke on neid Kapo poisse seal. Sõidetakse lapsekärudega, aga last sees ei ole – ainult antenn paistab.“

Keskerakonna esimehe valimised asetas Savisaar presidendivalimistega samale pulgale. „Peaaegu nagu presidendi valimised,“ sõnas ta ja selgitas, et igal juhul tähtsam kui riigikogu valimised, sest sinna valitakse 101 tegelast, aga erakonna esimeheks ainult ühte.

„Poliitikut saab tõsiselt võtta ainult siis, kui ta 70 saab,“ kommenteerides võimalikku põlvkonnavahetust erakonnas ja viidates ühtlasi USA presidendikandidaatidele.

Noortel pole kogemusi

„Aga mis on saanud nendest erakondadest, kes on noorte kätte läinud? Karel Rüütli sai Rahvaliidu ette, Rahvaliitu enam ei ole. Tsahkna sai Isamaaliidu esimeheks, neil pole nii madalat reitingut kunagi olnud nagu praegu. Ossinovski – öeldi, et tuleb uus hingamine, pole uut hingamist kuskilt tulnud. Ei maksa noortest kultust kujundada. Neil ei ole kogemusi. Energiat on, nõus, aga mul on ka energiat.“

Enn Eesmaale olen tänulik – tema ütles, et ei kandideeri, kuna tahab toetada nooremaid. Mina olen temast noorem.“

Mis puudutab Priit Toobali alaealistele noormeestele viina pakkumise lugu ja riigikogust lahkumist, siis arvab Savisaar, et tegemist on kättemaksuga. „Ta on selgelt öelnud, et see on laim ja ma ei välista seda üldse,“ sõnas Savisaar ja viitas, et tegu on tavapärase valimiseelse sensatsiooniga. „Ma ei välista, et see on Ott Lumi sõprade kättemaks,“ lisas ta ja rääkis, et Lumi on see, kes pragu Kadri Simsonit esimehe kohale upitab.

Oma teisi konkurente eesotsas Jaanus Karilaiuga peab Savisaar aga tublideks. „Austan neid võrdselt ja pean neid tublideks kandidaatideks. Pange tähele, kuidas Simson ei taha Karilaiuga debateerima hakata, sest ta on kõva mees debattide korraldamises. Simson teeb mida iganes, et mitte minna temaga debateerida. Mul on natuke piinlik, ausalt öelda. Toom on väga tõsiseltvõetav konkurent – ma ei tea, kuidas tal nüüd Narva sündmuste valguses läheb,“ arutles esimees.
Saatejuhi kommentaarile selle kohta, et Simson sai oma sära just Savisaare käe all õppides, vastas Savisaar, et Simson pole selle poolest eriline. „Eesti poliitikutest suur osa on minu käe alt läbi käinud ja minu sära külge saanud,“ sõnas ta ja tuletas vaatajale meelde, et tema linnaosavanemad on olnud nii Taavi Rõivas, Keit Pentus, Urmas Paet.

Korruptsioonikahtluse tõttu ametist kõrvaldatud meeriga arutati ka linna eelarvet. „Taavi Aas ja teised on tublid inimesed. Nad jätkavad seda poliitikat, mille me olime paika pannud,“ oli ta kindel ja rõhutas superhaigla, linnahalli ja munitsipaalmajade ehitamise tähtsust.

„Nad on eelarves kajastatud ja see on just see, mida tegema peab. Võrreldes riigieelarvega, mis ametlikult kasvab ka 3-4 protsenti, linnaeelarve kasvab üle 7 protsendi – ligi kaks korda rohkem kui riigieelaarve. Tallinn on päris hästi edenemas,“ kiitis Savisaar, kelle sõnul on Tallinna õpetajatel peagi loota 1000-eurost palka.