Savisaar kirjutab 2009. aastat kokkuvõtvas blogipostituses, et ühtedele oli tänavu kõige eredam sündmus uuenenud Vabaduse väljaku avamine, teistele sügisesed valimised Tallinnas, mis andsid Keskerakonna linnavõimule suurema toetuse kui iial varem. "Kolmandatele oli kõige tähtsam see, mis rikastas nende eraelu – kes armus, kes kaotas oma varanduse või vastupidi, sai rikkaks, kes kolis Tallinnasse elama või kellele tõi kurg peresse lisa. Igaüks võib omamoodi saada õnnelikuks," märgib Savisaar.

"Lõppev, 2009. aasta ei ole olnud lihtne mitte kellegi jaoks. Probleemid maailma ja Eesti majanduses pole ka tallinlastest niisama mööda läinud. Arvan, et 2010. aasta jääb kauboikapitalismile viimaseks aastaks Eestis. Ja ma arvan, et uue poliitika piirjooned selginevad järgmisel aastal veelgi. Ent uus pole ajaloos kunagi sündinud heast elust. Alati on uue sünnitanud kriis," nendib linnapea.

"2010. aastal murduvad meie silme all vanad müüdid ja vastandused. Vasaktsentrism pole enam sõimusõna – see on poliitika, millelt üha rohkem loodetakse, millesse üha rohkem usutakse. Ei ole enam üksteisele kõõrdi vaatavad eestlane ja venelane – on Eesti rahvas, keda me püüame ühes hoida. Ja ka peavoolu ajakirjandusel ei jää oma mõju taastamiseks teist teed kui koos neid toetanud poliitikutega ise seesmiselt puhastuda. Arvan, et tuleb moraalse ja maailmavaatelise selginemise aasta. Suurema murrangu eelne aasta, mis Eestis toimub seoses eelseisvate 2011. aasta valimistega," loodab poliitik.

"Täna on usk helgemasse tulevikku kui jõuluvalgus – kõige pimedam aeg on jõulude eel. Siis osatakse hinnata ka küünlaleeki kuusepuul. See küünlaleek ütleb meile täna, et me saame asjad korda ka Toompeal ja riigis. Mõnes mõttes on Tallinna linn justkui valguse tungal keset praeguseid raskusi. Ning see tungal põleb eredalt ainult seetõttu ja senikaua, kuni rahvas meid toetab."