“Keskerakonna lähtepositsioonides koalitsioonikõnelusteks Reformierakonna ja Rahvaliiduga panime lauale ning saavutasime partnerite toetuse meie seni peaaegu täitumatult radikaalseks peetud ettepanekule tõsta keskmine vanaduspension 3000 kroonini kuus juba järgmise aasta aprilli alguseks. See tähendab, et vähem kui ühe aastaga kerkib keskmine pension kokku pea viiendiku jagu ehk ligi 600 krooni võrra,” nentis Savisaar meediale saadetud teates.

Pensionireformiks vajalik 1,3 miljardit krooni on Keskerakonna liidri sõnul pigem tagasihoidlik panus meie eakate põlvkonna inimväärsele elatustasemele lähendamiseks.

„Kusjuures see pole riigi ühekordne panus selleks, et edasine pensionitõus jällegi aastateks külmutada,” lausus Savisaar.”Pensionide tõusu kõik senised aluspõhimõtted ei muutu, sotsiaalmaksu laekumisega vastavalt kerkivad ka nüüd tõstetavad pensionid.”

Savisaar lubab, et 13. aprillil tulevad pensionärid üle Eesti Toompeale meelt avaldama. „Kindlasti ei tule nad Tallinnasse hea elu pärast ega ka mitte almust paluma. Nad teavad, et riik on selle raha neile võlgu, sest nende kanda on olnud seni Eesti suurimad reformiraskused ja šokid.”