Delegatsiooni koosseisu kuuluvad abilinnapead Toomas Vitsut ja Peep Aaviksoo ning linnavolikogu ja linnakantselei esindajad.

Savisaare sõnul sai Moskva-visiit kokku lepitud juba mitu aastat tagasi, kuid erinevate objektiivsete põhjuste tõttu saab see teoks alles nüüd.

“Mulle tundub et sellest kujuneb perspektiivikas visiit, mis annab kahe linna vahelisele koostööle uue tõuke ning muudab selle senisest konkreetsemaks,” ütles Savisaar.

Visiidi käigus on kavas allkirjastada linnavalitsuste vahelise koostöö protokoll, milles on oluline koht kogemustevahetusel elamu- ja kommunaalmajanduse vallas, investeerimisprojektide vastastikusel toetamisel ning haridusküsimustel.

Moskva-visiidi kavas on ka kohtumine Venemaa riigiduuma esimehe Boris Grõzloviga, tegemist on Savisaare vastukülaskäiguga mullu Tallinna külastanud poliitikule.

Savisaar kohtub ka Moskva eestlastega ning Moskva ja kogu Venemaa patriarhi Aleksius II-ga, kes mullu Eesti-visiidi käigus pühitses Tallinnas tulevase õigeusukiriku asupaiga. Savisaar annab patriarhile ülevaate kirikuehituse ettevalmistamise hetkeseisust.

Savisaar kohtub ka Tallinnast Moskvasse õppima lähetatud teaterstuudio MXAT teise kursuse tudengitega. Tallinna linnapea tahab viia Oleg Tabakovi käe all teatrikunsti õppivatele tudengitele sõnumi, et Vene Draamateater ootab ja loodab nende peale.

Tallinna linna esinduse visiit Moskvasse kestab 16. aprillini.