Savisaar viibib visiidil Hiina Rahvavabariigis 13.-18. oktoobrini, külastades Sichuani provintsi pealinna Chengdud ja Zhejiangi provintsi pealinna Hangzhoud, teatas Raepress.

Linnapead asendab lähetuse ajal abilinnapea Kalle Klandorf. Linnapead saadab visiidil välissuhete ja protokolliosakonna juhataja Heili Luik.

Tallinna linnapea kohtub Chengdu linnajuhtidega ning kirjutab koos linnapea Ge Honglingiga alla kahe linna vahelise hea tahte kokkuleppe. Samuti tutvub linnapea Chengdu tasuta ühistranspordi transiitsüsteemi ja linnaplaneerimise väljakutsetega. Chengdu linnas on osaliselt kasutusel tasuta ühistransport ning Tallinna linna esindus koos Tallinna Televisiooniga käis 2013. aasta algul sealsete transpordilahendustega tutvumas.

Kahe linna koostöö on arenenud kiiresti – Tallinn on kahe aasta jooksul võtnud vastu mitu Chengdu delegatsiooni. Lisaks tasuta ühistranspordile on peetud läbirääkimisi ka infotehnoloogia, ettevõtluse ja kultuuri vallas koostöö arendamise üle.

Hangzhous osaleb Savisaar traditsioonilisel üle kahe aasta toimuval rahvusvahelisel sõpruslinnade linnapeade foorumil, mis seekord on kannab pealkirja „Transpordilahendused linnades“. Linnapea esineb konverentsil ettekandega Tallinna nutikatest transpordilahendustest ja tasuta ühistranspordi toimimisest.

Tallinn ja Hangzhou kirjutasid koostöömemorandumi alla 2008. aastal.