Linnapea tutvustas Tallinna transpordisüsteemi, probleeme ja ka uuemaid lahendusi, mida on linnas rakendanud, teatas Raepress.

„Ühistranspordi kaasajastamiseks ja kasutajamugavuse suurendamiseks on Tallinnas võetud kasutusele mitmeid innovaatilisi lahendusi. Suures osas oleme saanud abi osalemisest mitmetes rahvusvahelistes projektides nagu näiteks Civitas Smile, mille raames rakendati ühistranspordi prioriteedisüsteem kesklinnas ning parandati sõitjainfo esitamist sõidukites. Projekti tulemusena tõusis ühistranspordi keskmine ühenduskiirus prioriteedisüsteemi trassil 2 km/h, mis on linnatingimustes märkimisväärne tulemus,“ rääkis linnapea.

„Tallinna viimaste aastate arenguga, keskosa koormatuse ning valglinnastumisega kaasnevalt on üha teravamalt päevakorda tõusnud linna ühistranspordisüsteemi eelisarendamise vajadus, põhitähelepanu all on eelkõige elektritranspordi kui energiasäästliku ja keskkonnasõbraliku veoliigi arendamine. Hetkel moodustab ühistranspordi läbisõidust ca 70 % bussitransport, elektritransport moodustab kolmandiku (troll 19% ja tramm 10%). Oleme võtnud eesmärgiks Tallinna ühe suurima linnajao, Lasnamäe – ühendamise olemasoleva Tallinna trammivõrguga,“ rääkis Savisaar.

Linnapea tutvustas ka Tallinnas kasutusel olevat ID-piletit ja m-parkimist. „Täna tuleb ID-pileti kasutamisest ca 75% linna ühistranspordi piletitulust ning ca 80% linna parkimistuludest tuleb mobiiltelefoniga maksjatelt,“ sõnas linnapea.

Hangzhou rahvusvaheline sõpruslinnade konverents „Elamisväärsed linnad“ toimub juba kolmandat korda. Varem on need keskendunud teemadele „Linnad ja kultuur" ning „Linnad ja turism“.

Linnapea Edgar Savisaar külastab Hiina visiidi käigus ka Shanghais toimuvat EXPOt, kui 18. oktoobril toimub seal Eesti Rahvuspäev.