“Näiteks on Vikerraadios iga kuu “Peaministri tund” ja keegi ei süüdista peaministrit selle pärast,” ütleb Savisaar intervjuus keskerakondliku linnavalitsuse poolt väljaantavale ajalehele Pealinn.

“Maksumaksjal on õigus olla informeeritud. Kui ta peab olema informeeritud peaministri tegevustest, siis peab ta olema ka informeeritud linnapea tegemistest,” sõnas Keskerakonna juht.

“Ütlesin juba “Tele-Tallinna” saates küsimustele vastates, et meie lähtume peaminister Ansipi eeskujust. Ja tema saate maksab raadios kinni maksumaksja,” lisas ta.

Savisaare sõnul ei saa tõsiselt võtta etteheidet, et linna saateid tehakse maksumaksja raha eest ning saated on kallutatud. “Kõigepealt, ühel või teisel viisil sõltuvad kõik telekanalid, isegi erakanalid, maksumaksja rahakotist. Eesti Rahvusringhääling saab igal aastal maksumaksjalt ligi pool miljardit krooni.

Kalev on uus ja alustav kanal, iga kanal vajab sisseelamist. ETVs oli saade “Revidendid”. Pool aastat hoiti kavas, aga vaatajaid ei kogunud ja siis võeti kavast maha. Aga ka seda saadet tehti maksumaksja raha eest,” kõneles linnapea.

“Kui mõnele vaatajale aga tõesti tundub, et see saade on kuhugi poole kaldu, siis tuletage meelde avalik-õiguslikku televisiooni. Kui te tahate vaadata tõeliselt kaldus saadet, siis pühapäeva õhtul Tiina Jaakson näitab teile seda — saate nimi on “Aeg luubis”. Ning ka seda saadet tehakse maksumaksja raha eest.”

Savisaare kinnitusel ei pahandanud teda see, et pärast saadet tituleeris Andrus Kivirähk teda lausa komöödiameistriks ning võrdles Kärna Ärni ja Artur Rinnega.

“Mõlemad olid väärt mehed ja teeb lausa uhkeks, kui mind nendega võrreldakse. Mis võiks ühe poliitiku jaoks paremini kõlada kui olla rahvamees ja seista nii armastatud inimeste kõrval. Kivirähk tegi juba oma Päevalehes ilmunud juttudega “Vargamäe vanadest ja noortest” mulle kõva promo.”

Linnapea sõnul üllatas teda inimeste aktiivsus, kes püüdsid sellesse saatesse helistada. “Vaatajate niisugune aktiivsus kinnitab, et enamikule inimestele ei piisa Eesti meedia tavast rääkida Tallinna asjadest ainult siis, kui jutt on linnapea valesti parkimisest Saaremaal või praamisõidust Väinamerel. Tahetakse teada rohkemat ja süvitsi.”