"See erakond, kes kogub kõige rohkem hääli, saab võimaluse esimesena," vahendab presidendi koduleht Toomas Hendrik Ilvese vastust Postimehele antud intervjuus, vastates küsimusele, kellele ta annab esimesena õiguse uue valitsuse moodustamiseks.

"Usun, et Reformierakonna üks unistusi oli see, et president Ilves teatab oma Vabariigi aastapäeva kõnes 24. veebruaril, et ei anna mingil juhul Keskerakonnale valitsuse moodustamiseks võimalust - tulgu valimistulemus, milline tahes," kirjutab Savisaar oma Facebooki lehel.

"President aga kinnitas juba täna, enne eelvalimiste algust, et kavatseb kinni pidada demokraatlikust traditsioonist anda valitsuse moodustamise õigus valimised võitnud erakonnale."

"Kahjuks on parempoolne ajakirjandus juba alustanud kättemaksuaktsiooni. Ilvese intervjuu ilmumise päevale on ajastatud kollane ja isiklik rünnak presidendi perekonna ja eraelu vastu. Minu meelest ei ole nii aus. Rünnatagu poliitikut tema poliitika pärast, aga jäetagu lähedased räpasest valimisvõitlusest välja. Nii palju sündsustunnet võiks ju olla! Tuletab mulle meelde ka seda, kuidas president Rüütlit tema lastelaste kaudu rünnati. Sama seltskond, sama käekiri. Kahjuks kehtib mõnel päeval endiselt Lennart Meri omaaegne tõdemus, et Eesti ajakirjandusel ja Eesti riigil pole midagi ühist."