„Minul pole ei Oliver Kruudaga majandusministrina ega Tallinna linnapeaga olnud ametialaseid kokkupuuteid,” lausus Savisaar kolmapäeval riigikogu infotunnis. Savisaar nentis samas, et tunneb Kruudat päris hästi.

„Väide selle kohta, et on kingitud viis korda kallim kinnistu firmale, mis kuulub mulle — ma tahaks kõigepealt öelda seda, et ma palusin eile härra Kruudalt küsida, kas tõesti talle või Kalevile on tehtud pakkumine, et osta see kolme miljoni või suurema summa eest, ja ta kinnitab, et sellist pakkumist tehtud pole,” lausus Savisaar.

See tähendab, et tegemist on mulliga, nentis majandusminister. „Kas see [mull] pärineb ajakirjandusringkondadest või mõnest parteikontorist, ei oska öelda.”

Edgar Savisaarele kuuluv firma OÜ Fixor Holding omandas 500 000 krooni eest magusa maatüki koos majaga Keila-Joa suvilakompleksis. Postimees kirjutas, et firma tegevjuht Erki Savisaar esitas oma isa majandusaasta aruande äriregistrile kaks korda. Esimeses aruandes seisab Laidoneri suvila 2,639 miljoni krooniga kirjas põhivarana real “maa ja ehitised”. Seadus nõuab, et kui kinnistu seisab real “maa ja ehitised”, siis peab see olema näidatud soetusmaksumuses ehk siis hinnaga, millega kinnistu osteti. Ilmselt taipasid Savisaared või nende nõuandjad, et see oleks sulaselge pettus, sest lepingus näidatud kinnistu ostuhind oli ju 500 000 krooni, ning aruanne tehti ümber. Uue aruande bilansis seisis suvila 2,639 miljoni krooniga juba käibevara all oleval real “kinnistu”, kirjutab ajaleht.

„Erki Savisaar pole mitte kunagi väitnud ega kirjutanud üheski aruandes, et see antud Keila-Joa kinnistu maksab 2,6 miljonit,” lausus Edgar savisaar. „Tuleb ikka osata aruandeid lugeda. Segane võib tunduda ka see asi, millest ei saa aru.”

Keskerakonna fraktsiooni liige Heimar Lenk küsis oma parteiliidrilt, et miks ei taheta saalis küsida riigieelarve kohta, vaid ollakse huvitatud “mingisugusest lagunenud majalobudikust”. Küsimuse lõpp mattus riigikogulaste naerulainesse. „38 on teie seas selliseid, kel on aktsiaid ja osakuid, kes niisamamoodi osalevad ettevõtluses. /-/Ma arvan, et te tahate lihtsalt kogemusi vahetada,” vastas Savisaar.

„Keila-Joa maja ei kuulu minule, vaid firmale, kus minul on osak,” rõhutas Savisaar, kes on OÜ Fixor Holdingu ainuosanik. „Millest tuli 500 000 — vaadake, iga ostja on huvitatud sellest, et osta odavamalt.” Minister lisas, et turuindikatsiooni järgi olnuks patt selle krundi eest rohkem maksta, sest kõrvalolevad krundid müüdi sarnase hinna eest.

Kui on keegi, kes on selle kinnistu eest maksma kolm miljonit, pöördugu Savisaare sõnul kohe OÜ Fixor Holdingu kohe tegevjuhi poole ja on võimalus, et tekib müügihuvi.