“Esitasin kohtule dokumendid raha ülekandmise kohta kindlustuspoliiside eest. Dokumentide audentsust kinnitavad nii pank kui ka kindlustusfirma. Ma ei näe mingit võimalust, et ajalehel Äripäev õnnestub end sellest loost välja keerutada”, ütles Savisaar.

Savisaar nimetab laimamiseks ka väiteid selle kohta, nagu olevat ta omandanud kuritegelikku raha, teatas DELFI-le Keskerakond. “Kahetsusväärne, et niisuguseid väljamõeldisi avaldatakse kolm päeva enne Riigikogu valimisi. Selgelt soovitatakse saavutada poliitilisi eesmärke, eksitada valijaid ning püütakse muuta valimistulemusi laimu teel”, märkis Keskerakonna esimees.

“Ma ei arva, et kahjutasuks küsitud summa on liiga suur. Hoiatasin peatoimetajat päev varem selle eest, et nad tegelevad laimavate väljamõeldiste levitamisega, aga kahjuks ei võetud mind kuulda.” lisas Savisaar.

Edgar Savisaar soovib ka, et siseministeerium selgitaks välja, kes politseist on ajakirjandusele rääkinud, nagu oleks ärimees Leonid Apananski kinni maksnud Hundisilma talu 2003. aasta kindlustuspoliisi.

Äripäev kirjutas neljapäeval, et tundmatuks jääda sooviva politseiallika kinnitusel maksis Apananski kinni Savisaare arveid. Üks näiteid puudutas Savisaarele kuuluva Hundisilma talu käesoleva aasta kindlustuspoliisi tasumist.

Pöördumises siseministeeriumi poole kinnitas Savisaar, et on Hundisilma talu 2003. aasta kindlustuspoliisi ise kinni maksnud ning tal on selle kohta ka vastavad dokumendid.

Savisaar soovib erakonna pressiesindaja sõnul teada, millised on need tundmatuks jääda soovivad politseiallikad, kellele ajaleht tugineb, ning kas politsei käsutuses on dokumente, mis kinnitaksid Äripäeva väidet.

Savisaar tahab politsei seisukohta veel enne pühapäevaseid valimisi, leides, et tegu on isiku diskrediteerimise poliitilis-ajakirjandusliku operatsiooniga, mis nõuab avalikku selgitust.

Samas ei vaidlusta Savisaar seda, et Apananski maksis kinni Keskerakonnale suhtekorraldusteenust pakkunud Briti firma Grayling Ltd arveid. Äripäeva andmetel oli neid 1998. aastal 1,4 miljoni krooni eest. Postimees kirjutab, et tegemist oli kahe enam kui 370.000 krooni suuruse arvega.

Edgar Savisaar ja Leonid Apananski pole eitanud, et Apananski maksis oma offshore-firma kaudu kinni Savisaare majade kindlustusarved 2000. ja 2001. aasta eest. Savisaar on märkinud, et Apananski tasus niimoodi ühe temalt ostetud Olev Subbi maali eest.

Äripäevale teadaolevalt lahkus Leonid Apananski neljapäeval Eestist, politsei süüdistab teda klientide raha riisumises.

Äripäeval ei õnnestunud kontakti saada Apananski ja tema pereliikmetega.

Neljapäeval saatis Savisaar kirja ka Rootsi suurima meediakorporatsiooni Bonnier Group omanikele ja juhtidele, nõudes neilt selgitusi Äripäeva tegutsemise motiivide kohta.