“Peale Euroopa põhiseaduse projekti valmimist on Eesti välispoliitika juhid kinnitanud, et 95 protsenti sellest, mida sooviti, ka saavutati. Kuid see kõige tähtsam dokument — Euroopa Liidu põhiseaduse projekt — ei ole veel muutunud ulatusliku avaliku arutelu objektiks,” ütles Tallinna linnapea Savisaar laupäeval Keskerakonna noortekogu korraldatud eurokonverentsil esinedes.

Savisaare hinnangul on Eesti ja Läti hoopis teises olukorras nende riikidega võrreldes, kus referendum on juba toimunud. “Varem levis vaid kuuldusi selle kohta, kuhu Euroopa liigub, nüüd on formuleeritud dokument, mis paratamatult mõjutab inimeste meeli ning avalikku arvamust,” rääkis Savisaar.

Keskerakonna noortekogu teatas, et Savisaar ei usu Euroopa põhiseaduse eelnõu muutumisse. “Kõnelesime sellest nädal tagasi Belgia Brüsseli regiooni välisministriga ja tema sõnade järgi on tegu nii raskelt saavutatud kokkuleppega, et selle muutmist ei peeta eriti tõenäoseks. Kui muudetakse, siis ehk ainult komakohti, et mitte kogu konstruktsiooni paigast ära nihutada,” lausus Savisaar, kes oma isiklikku seisukohta EL-iga ühinemise suhtes pole otsesõnu välja öelnud.

Ta on öelnud, et Keskerakond võtab hoiaku Euroopa Liiduga ühinemise suhtes 9. augustil erakonna kongressil.