"Nägidki mu silmad ära viimase piirijärjekorra Euroopa Liidus. Nagu ikka, Saksa usinuse ja Eesti mõttetusega. Sest kui õhuruum Euroopa Liidus on Islandi tahmapilve pärast suletud, siis vaevalt siia need NATO ülemusedki tulevad," kirjutab oma blogis Savisaar, kelle ajas Ikla piiripunktis üles abilinnapea Deniss Boroditši norskamine.

"Kui nii edasi läheb, siis kestab see järjekord siin piiril sama kaua aega, kui võttis aega kogu ülejäänud ELi läbimine. Vähemalt me peame selleks valmis olema, sest piiriametnikud teevad oma tööd täie tõsidusega," mõtiskleb Keskerakonna esimees. "Mul tuli pähe mõte, et kui siin kusagil peaks tõesti leiduma ka mõni Osama esindaja, siis on ta juba vähemalt kolm kuud tagasi kohale saadetud, kui keegi mingitest piiritõketest veel ei unistanudki."

"Nüüd oleme ühe koha peal seisnud juba 38 minutit. Autojuhid käivad väljas närviliselt edasi-tagasi, piirivalvurid võtavad oma tööd aina süvenenumalt. Hea, et me siia hommikusel tipptunnil ei sattunud. Vedasime Toomasega kihla, kas ärkab enne Deniss või jõuavad meieni piirivalvurid," kirjutab Savisaar.

"Inimesed peavad ootama, aga veoautod lähevad läbi nagu lups ja lups. Huvitav miks arvatakse, et lõhkeainet veetakse just nimelt bussiga? Ja kõrval järjekorras seisavad süütud veoautojuhid? Ma olen kunagine siseminister ja peaksin justkui teadma niisuguseid asju, aga tuleb välja, et ei tea."

"4.41 oleme jõudnud piirijärjekorras esimesele kohale. Kujutan juba ette kuidas Eesti piiripolitsei võtab meid kohe ette kogu oma karmusega. Mina ei ole oma blogi veel üles riputanud. Nad ei kujuta ette kui karm mina nende suhtes võin veel olla.

4.46 Saabus üks armas blondi peaga proua, natuke minu Moonika moodi – kauges tulevikus. Küsis autojuhilt mingit volitust. Siis vaatas kõigi meie passid üle, ajas Denissi üles (Toomas võitis kihlveo!). Küsisime blondi poisipeaga proualt, kas nad on kedagi kahtlast juba tabanud? Ega ta ei eitanud. Aga riigisaladust välja ka ei öelnud. Küllap see oli Sirõk, kelle järjekordsest tabamisest Eesti-Läti piiril meid tubli Eesti meedia ikka informeerib.

4.49 Nüüd on piiriprotseduurid läbitud. Kodu, kas võtad meid vastu? Võttis küll. Ületasime Euroopa Liidu viimase piiri ja tee Tallinna poole ongi avatud."

Edgar Savisaar ja Deniss Boroditš sõitsid kolmapäeval Brüsselisse, et osaleda Belgia väikelinna Genti lillefestivali avamisel ja allkirjastada Genti linnapeaga linnadevahelise koostöö leping. Toomas Vitsut võttis Brüsselis osa regioonide komitee istungist.